19 / 04 / 2024

kadıköy bina yıkımları

kadıköy bina yıkımları

Kadıköy'de afet bilinci artıyor 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümü yaklaşırken, Kadıköy'de yürütülen çalışmalarla depreme karşı hem yapısal hem toplumsal bilinç oluşması amaçlanıyor.

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

İstanbul Valiliği'nden Kadıköy'de satılık bina!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi'nde yer alan binayı satışa çıkardı. Bodrum+Zemin+2 Normal Kat+Açık alanlı terası bulunan betonarme binanın satış ihalesi 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul Valiliği Kadıköy'de teraslı bina satacak!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İstanbul Kadıköy Zühtüpaşa'da yer alan teraslı binayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 18 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Akiş GYO, Kadıköy'deki bina ve arsasını 465 milyon TL'ye sattı!

Akiş GYO, şirkete ait, İstanbul İli, Kadıköy Bostancı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No. 481'de yer alan "Dokuz Katlı, Çatı Arası İlaveli Betonarme Bina ve Arsası" niteliğindeki gayrimenkulün mülkiyeti 4 Temmuz 2022 tarihli sözleşme kapsamında 465 milyon Türk Lirası bedelle satıldı. 

İstanbul Kadıköy'de satılık arsa ve bina fırsatı! 

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İstanbul Kadıköy Zühtüpaşa'da yer alan konut alanı imarlı arsa ve binayı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yer alan o ihale ilanı...

Kadıköy'de riskli bina endişesi!

2019 senesinde Silivri'de meydana gelen deprem sonucunda Kadıköy'de hasar alan binada oturan sakinler binaların yıkılma endişesiyle yaşıyor. 

Kadıköy'de 70 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul Anadolu 23. İcra Dairesi Kadıköy'de yer alan binayı 70 milyon TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

Kadıköy'de 8.1 milyon TL'ye icradan satılık 4 katlı bina!

İstanbul Anadolu 18. İcra Dairesi, Kadıköy ilçesinde bulunan 4 katlı binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 105 bin TL olarak belirlendi. 

kadıköy bina yıkımları Haberi

kadıköy bina yıkımları

Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ise 2012'den bu yana ilçedeki 2 bin 466 riskli binanın bin 637 tanesine yıkım ruhsatı verdi. 2015 yılı sonuna kadar bu sayının 1000'i bulması bekleniyor.  Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapısal anlamda depreme karşı hazırlıkların sürdüğü kentin olası bir afete karşı stratejik planı oluşturulmuş durumda. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası kapsamında yeni yapılan binaların depreme karşı dayanıklı inşa edilmesi konusunda titiz davranılıyor. 


DENETİM VE RUHSAT 

Kadıköy Belediyesi İmar Müdürlüğü 2014 yılında 742 yeni binaya ruhsat verildiğini açıklarken, bunların çoğunluğunun depreme karşı risk taşıdığı için yıkılarak yeniden yapılan binalar olduğu vurgulandı. 

2015 yılı içerisinde ise Ağustos ayına kadar 520 adet binaya ruhsat verildiği belirtildi. Kadıköy'de yılsonuna kadar 1000 binaya daha ruhsat verilmesi tahmin ediliyor. 2007'de...