19 / 04 / 2024

Kadıköy Karikatür Evi nerede

Kadıköy Karikatür Evi nerede

Hasanpaşa'da 1906 yılında yapılan ve aslına uygun restore edilen tarihi ahşap köşk, Karikatür Günleri dolayısıyla "Karikatür Evi" olarak hizmet vermeye başladı.

Kadıköy Karikatür Evi kapılarını açıyor!

Kadıköy Belediyesi’nin kültür sanat alanında özgün projelerinden biri olan Karikatür Evi’nin yapımı tamamlandı. Türkiye karikatürünün belleğinin tutulacağı ve karikatürü her yaştan Kadıköylü ile buluşturacak Karikatür Evi 30 Eylül’de kapılarını açıyor

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Kadıköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları kiraya verilecek!

İstanbul İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Caddebostan Kültür Merkezi'nin 1. ve 2. katında yer alan 7 adet sinema salonu için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Kadıköy Moda İskelesi kültür mekanına dönüşüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Moda'da bulunan iskeleyi kültür mekanı haline getirmek için çalışmalara başladı. İskelede yakın zaman içerisinde çalışmalar başlayacak. 

Türkiye'nin ilk Kadın Yaşam Evi Kadıköy'de açıldı!

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kadın Yaşam Evi"nde, şiddete maruz bırakılan kadınlar, 12 yaşından büyük oğlu veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocuğuyla kalabilecek.

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Kadıköy-Beşiktaş iskelesindeki inşaat projeye aykırı! 

Kadıköy-Beşiktaş iskelesindeki inşaatta projeye aykırı uygulamalar yapıldığı iddia edildi. İnşaatta yapının ön cephesinde projeye aykırı ölçülerde çelik konstrüksiyon imalatı yapıldığı belirlendi. 

Kadıköy'de korkunç olay! Binanın kolonları kaldırıma düştü!

Kadıköy'ün Caddebostan mahallesi Prof. Dr. Hulusi Behçet caddesinde yıkılan binanın ana kolonlarından biri kaldırıma düştü.

Kadıköy Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi açıldı!

Kadıköy Belediyesi yarıyıl tatilinde çocuklara karne hediyesi olarak Çocuk Kültür Merkezini hizmete açtı. Çocuklar sömestri tatili boyunca Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek onlarca etkinlikten ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Uplife Kadıköy'de 100 ay yüzde sıfır faiz fırsatı!

Uplife Kadıköy'de 100 ay yüzde sıfır faiz fırsatı sunuluyor. Teknik Yapı tarafından inşa edilen projede 830 lüks rezidans daire ve 25 adet mağaza yer alıyor.

Teknik Yapı Uplife Kadıköy'de 100 ay sıfır faiz fırsatı!

Toplam 830 lüks rezidans daire ve 25 adet mağazadan meydana gelen Teknik Yapı Uplife Kadıköy'de 100 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Uplife Kadıköy'de 100 ay sıfır faiz!

Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Uplife Kadıköy projesi Teknik Yapı tarafından inşa ediliyor. Projede kısa süre için 100 ay sıfır faizle ödeme yapılarak ev sahibi olunabiliyor...

Kadıköy Karikatür Evi nerede Haberi

Kadıköy Karikatür Evi nerede

Hasanpaşa'da 1906 yılında yapılan ve aslına uygun restore edilen tarihi ahşap köşk, Karikatür Günleri dolayısıyla "Karikatür Evi" olarak hizmet vermeye başladı.


Karikatür Evi'nin açılışına, Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Müjdat Gezen, karikatüristler Kamil Yavuz, Erhan Candan, Oğuz Gürel, Akdağ Saydut ve Raşit Yakalı'nın yanı sıra karikatür severler de katıldı.


Belediye başkanı Nuhoğlu, mizah ve karikatürün önemine işaret ederek, eleştirinin toplumun gelişmesini sağladığını söyledi.


Mizahı "yumuşatan, gülümseten ve ciddi şekilde düşündüren bir sanat dalı" olarak tanımlayan Nuhoğlu, "Bu anlamda mizahın gelişmesini istiyoruz. Aslında gergin, sert yüzler yerine, gülen, esprileri hoş karşılayan bir yapı istiyoruz." dedi.


Karikatür Evi'nde atölye çalışmaları, paneller ve sergiler yapılacağını kaydeden Nuhoğlu, şu bilgileri verdi:


"Aslında, burası yaşayan bir bina olacak. İnsanlar buraya gezmek ve zaman geçirmek amacıyla...