19 / 04 / 2024

kadınlar erken emekli olabilecek mi

kadınlar erken emekli olabilecek mi

Yasalarımızda kadın sigortalılar için pek çok imkan bulunuyor. Annelere erken emekli olma imkanı sağlanıyor...

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Türkiye'de emeklilik sisteminde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ev hanımları için de emeklilik fırsatı geliyor. Peki,  Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı? İşte detaylar...

Ev kadınları nasıl emekli olacak? 25 yıl evli kalanların emekli olacağı iddiası doğru mu?

Ev kadınları belli miktarda ödeme yaparak emekli olabiliyor. Peki emekli olabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar tam olarak neler?

3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin yasalaşmasıyla yeni emeklilik düzenlemesinde detaylar netleşiyor. 3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapıları açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapılarının açılacağı müjdesini verdi. İşte ayrıntılar...

Kimler 3600 prim günü ile emekli olabilecek? Hangi koşullarda erken emekli olunabilir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yaşamında yeni bir adım atılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içinde çalışan kadınlar 3600 prim günü bittiğinde,  50 yaşında, erkekler ise 55 yaşında emekli olabilecek. Kimler 3600 prim günü ile emekli olabilecek?  Hangi koşullarda erken emekli oluna

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma

2008 sonrası sigortalılar dikkat! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz

Bağ-Kur prim şartları ile alakalı bütün gelişmeler vatandaşın merceğinde.  Şu an için 58 yaşında olan kadınlar ve 60 yaşında olan erkeklerin en az 9 bin prim günü ödemesi şartıyla emekli olabiliyorlar.

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

Kadınlar ve erkekler için emekliliği öne çeken kolaylıklar bulunuyor. Bazı ince detayları bilip yerine getirenler hem 6 yıl kazanarak daha erken emekli oluyor, hem de emekli olduğunda, benzer durumdakilere göre çok daha yüksek emekli aylığı alıyor.

Erken emekli olmak isteyen kadınlara müjde! Fırsat ayağınıza geldi!

Ev hanımları için yeni haber. Ev hanımlarına emekli üstelik erken emekli olabilecekleri konusu görüşülüyor. İşte detaylar!

Ev kadınlarına müjdeli haber! Emekli olup 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

Ev kadınlarının emekli olmasını içeren koşullar yerine getirildiğinde her kadın emeklilik için başvuru yapabiliyor.  Bunları yapan kadınların hesabına her ay tam 5.500 TL yatıyor.

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan EYT’liler için emeklilik şartlarının ayrıntıları belirmeye devam ediyor. Peki kadınlar için hangi şart kalktı? Kim ne zaman emekli olacak?

Kadınların sigorta primi kaç gün?

Sigorta primi kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Çalışan kadınlar, ne zaman emekli olacağına dair sorular sormaktadır. İşte “Kadınların sigorta primi kaç gün?” sorusunun yanıtı!

Kadınlar yaştan ne zaman emekli olur?

Sigorta başlangıcı olan ve gerekli şartları yerine getiren çalışanlar belli bir yaşa geldiklerinde emekli olurlar. Peki “Kadınlar da ve erkekler de emekli olma yaşı kaç?” İşte detaylar!

kadınlar erken emekli olabilecek mi Haberi

kadınlar erken emekli olabilecek mi

Yasalarımızda kadın sigortalılar için pek çok imkan var. Annelere erken emeklilik yolu açılıyor. Çalışmayanlar da evde üretenler de emekli olabiliyor. Peki, kadınlara sağlanan imkanlar neler? İşte erken emeklilik imkanı ile ilgili tüm merak edilenler...
 

BORÇLANMA İLE 6 YIL: Anneler için emeklilik formüllerinde doğumları işe yarıyor.

A Haber'de yer alan habere göre; sigortalı olduktan sonra yapılan doğumlar avantaj sağlıyor. Çocuk başına 720 gün (2 yıl), en çok 2.160 gün (6 yıl) kazanmak mümkün.

● STAJ AVANTAJI: Normal şartlarda emeklilik hesabında staj başlangıcı ve stajda geçen süreler dikkate alınmıyor. Ama anneler stajın başladığı tarihten sonra doğum yapmışlarsa bu doğumlar borçlanılabiliyor.

● EVLAT EDİNEN KAPSAMDA: Evlat edinen de çocuğunu evlatlık veren de doğum borçlanması yapabiliyor. Burada evlat edinilen çocuğun 2 yaşını doldurmamış olması koşulu bulunuyor.

Borçlanmada...