19 / 04 / 2024

kadınlarda tapu oranı

kadınlarda tapu oranı

Türkiye'de gerçek kişiler adına kayıtlı 187 milyon hisse kaydının toplamda 76 milyonluk kısmı kadınlara ait.

Kadın-erkek konut arama oranı tersine döndü! Kasım ayında en çok konut arayan kadınlar oldu! 

Türkiye genelinde kasımda konut arayanların çoğu kadınlar oldu. Kasımda konut arayanların yüzde 44'ü kiralık yüzde 56'sı ise satılık konut aradı. 

İkinci EYT mağdurları için kanun teklifi Meclis'te! Kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş... SON DAKİKA!

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni kanun teklifi Meclis'e gitti. Peki teklifte neler var? İşte detaylar...

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Atakent Didim Mavi'de hemen kredi ve hemen tapu fırsatı!

Aydın ili Didim ilçesi Aybük mahallesinde hayata geçirilen Atakent Didim Mavi'de hemen kredi ve hemen tapu fırsatı sağlanıyor. Dora Vadi projesinde ayrıca sabit faiz oranı imkanı da sunuluyor.

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

ING Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı yüzde 19’a çıkarken, kadınlarda tasarruf sahipliği oranı 4,5 puan yükseldi.

3600 kısmi emeklilikte kritik detay ortaya çıktı! Erkeklerde 55, kadınlarda 50 yaş sınırı... 

Kısmi emeklilik sistemi, son zamanlarda torba yasa gündemi ile birlikte gündemde yer alıyor. İşte 3600 ve 5000 primle kısmi emeklilik için aranan şartlar!

EYT’yi kaçıranlar için erken emeklilik detayları belli oldu! İşte yeni emeklilik tablosu...

SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesiyle beraber erken emeklilik konusunda bazı gelişmeler yaşandı. Önümüzdeki dönemde de emeklilik yaşının özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi, esnafın emekliliği için gerekli prim eşitlemesi gibi yeni gelişmeler yaşanacak.

EYT’yi kaçıranlar ve Bağ-Kur’lu esnaf için yeni düzenleme mi geliyor?

Emeklilik yaşının kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi, esnafın prim gün sayısının düşürülerek erken emekli imkanı doğması gibi adımlar gündemde. Peki düzenlemeler ne zaman yapılacak, Bakan bu konuda ne dedi? Hemen okuyun!

Emeklilikte reform! Kadınlarda yaş sınırı düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilik için atılacak yeni adımı AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıkladı. Buna göre kadınlar için erken yaşta emekli olma imkanı ve prim ödemelerinde de devlet desteği verilecek.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

2022'de satılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar aldı! Zirvedeki şehir Balıkesir oldu! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz sene satışı yapılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar alırken, bu alanda en yüksek oran yüzde 41,35 ile Balıkesir'de kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

kadınlarda tapu oranı Haberi

kadınlarda tapu oranı

Ülkemizde tapu sahibi olma konusunda erkek egemenliği yıkılmaya başladı. Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, gerçek kişiler adına kayıtlı 187 milyon hisse kaydının toplamda 76 milyonluk kısmı kadınlara ait. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi tarafından açıklanan verilere kadınların konut, bireysel tapulardaki sahipliği artarak devam ediyor. Ülke genelinde geçen sene yaklaşık olarak 1.5 milyon konut satış sonucunda el değiştirdi. Erkeklerin yüzde 59.5, kadınların da yüzde 32.2 konut sahibi olurken, yüzde 1.6 pay ile 23 binin üzerinde konut da kadın ve erkekler tarafından ortaklaşa şekilde alındı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre konut alımında kadınların payı yüzde 32'yi geçerek bugüne kadarki en yüksek seviyelere ulaştı. Kadınlar geçen sene yaklaşık olarak toplamda 500 bin konut satın aldı.

BATI'DA DAHA YAYGIN

Cinsiyete göre konut alım...