18 / 04 / 2024

Kahramanmaraş kentsel dönüşümde son durum

Kahramanmaraş kentsel dönüşümde son durum

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder Mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Kentsel dönüşümde karanlık yönler aydınlatıldı! İşte merak edilenler

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentsel dönüşüme olan ilgi oldukça yükseldi. Hukukçular, kentsel dönüşümde vatandaşların yasal haklarını yorumladı. İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş kentsel dönüşümde son durum!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder Mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş kentsel dönüşümde örnek oluyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallerini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm Türkiye 'ye örnek oluyor. Erkoç yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'a çok büyük kazanımlar sağlandığını belirtti.

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kahramanmaraş kentsel dönüşümde son durum Haberi

Kahramanmaraş kentsel dönüşümde son durum

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder Mahallelerinde incelemelerde bulundu.


Beraberinde AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve diğer ilgililer ile birlikte kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, bölgede yapılacak projelerle alakalı bilgiler verdi.


Kentsel dönüşümde 300 bin metrekare alan üzerinde çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Erkoç: “"Bu alanda başlattığımız yıkım çalışmalarının ardından 40 bin metrekare açık otopark inşaası tamamlandı. Geri kalan 260 bin metrekare alan üzerinde ise peyzaj projemiz hazır.


Bu riskli alanın Kuzeydoğusunda, güneyinde ve güney batısında birtakım çalışmalar başlatacağız. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından bu bölgemizde; Yeşil Alan ve Oturma Alanları, Otopark, Temalı Çocuk Oyun...