24 / 04 / 2024

Kalamış Marina ne durumda

Kalamış Marina ne durumda

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı ( ÖİB ) halen Koç Holding tarafından işletilen marina için ihale ilanına çıkmayı planlıyor.Sonrasında ise iki aylık teklif alma süreci işleyecek...

Kalamış Adalar 15 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul Maltepe’de yükselecek olan Kalamış Adalar Projesi’ne dair meraklı bekleyiş devam ediyor. 456 adet konuttan ve 3 bloktan oluşacak olan projenin detayları ise belli oldu. İşte, Kalamış Adalar Projesi  15 soruda tüm detaylarıyla…

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesinde son durum ne?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 2011'den bu yana özelleştirme kapsamındaki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'ndaki son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Şerdil Odabaşı'ndan Kalamış Marina'nın özelleştirilmesine tepki!

Kalamış Marina, Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştiriliyor. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kalamış Marina'nın özelleştirmesine ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı'ndan tepki geldi. Odabşı, marina ile ilgili soruları yanıtladı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Marina Towers 2020 değerleme raporu!

Sinpaş GYO, Ankara İli, Çankaya İlçesi 29634 ada 5 parselde bulunan Marina Towers Projesi'ne ait 75 adet bağımsız bölüm ve 29634 ada 7 parselde yer alan 1 adet bağımsız bölüme ilişkin değerleme raporu yayınlandı. 

Aleyna Tilki babasına Kalamış’ta dükkan açtı!

Genç yaşında büyük üne kavuşan Aleyna Tilki, 300 bin TL harcayarak babası Mehmet Tilki’ye Kalamış’ta çiçekçi dükkanı açtı.

Antalya Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip oldu. Proje kapsamında marina, otel, ticari alan, yat kulübü yer alacak.

Neşeli Günler Eğitim Ve Organizasyon Anonim Şirketi Kalamış Şubesi kuruldu!

Neşeli Günler Eğitim Ve Organizasyon Anonim Şirketi Kalamış Şubesi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Kadıköy'de kuruldu.

Siltaş Marina'nın yüzde 20'si satıldı!

Siltaş Yapı’nın Pendik Marina’nın karşısında hayata geçirdiği yeni projesi Siltaş Marina, ön satıştan bugüne sadece bir ay içinde yüzde 20 satış oranına ulaştı. 

Siltaş Marina ne zaman teslim?

Siltaş Marina projesi 8 bin metrekare üzerinde 20 katlı 2 blok olarak yükseliyor. Peki Siltaş Marina ne zaman teslim edilecek?

Marina 24 Büyükçekmece daire fiyatları!

24 Gayrimenkul imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası Büyükçekmece Mimaroba'da hayata geçirilen Marina 24 projesi "İnsan İstanbul'dan başka ne bekler?" sloganıyla tanıtılıyor. İşte, Marina 24 Büyükçekmece daire fiyatları...

Marina 24: İnsan İstanbul'dan başka ne bekler?

Büyükçekmece Mimaroba'da 13 kilometre sahili olacak olan Marina 24 projesi "İnsan İstanbul'dan başka ne bekler?" sloganıyla tanılıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler 621 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

Kalamış Marina ne durumda Haberi

Kalamış Marina ne durumda

Türkiye'nin en önemli ve büyük marinalarından biri olan Kalamış'ta özelleştirme süreci başlıyor. 


ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB) halen Koç Holding tarafından işletilen marina için ihale ilanına çıkmayı planlıyor.Sonrasında ise iki aylık teklif alma süreci işleyecek. 

30 yıllık işletme hakkı devrinin verilmesinin öngörüldüğü KalamışFenerbahçe Yat Limanı'na ilişkin nihai pazarlık görüşmesinin ise Mayıs ya da Haziran ayı gibi yapılması planlanıyor. İhale süreci, teklif dönemindeki yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisine göre yeniden şekillenecek. 


Piyasalardaki dalgalanmanın devam etmesi halinde sürecin ertelenme seçeneği de masada bulunuyor. İmar planı çalışması sonrasında kapasitesi büyüyen marinanın değerinin katlandığı ve özelleştirmede yüksek bir bedelin ortaya çıkabileceği belirtiliyor. 

Yat limanıyla, yaklaşık 15 yıldır işletmesini yapan Koç Grubu'na bağlı Setur şirketinin yanı sıra Ülker ve Doğuş Grupları da yakından ilgileniyor. 


Özelleştirme süreci ile çok sayıda yabancı...