25 / 04 / 2024

kamulaştırma bilirkişileri yönetmeliği

kamulaştırma bilirkişileri yönetmeliği

Kamulaştırma bilirkişisi, kamulaştırmaya konu gayrimenkul veya hakkın değerinin belirlenmesi hususunda uzmanlığa ve teknik bilgiye sahip gerçek kişi mühendis, mimar ve şehir plâncılarına deniyor. Peki kimler kamulaştırma bilirkişisi olamaz?

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Elazığ, Erzurum ve Rize için acele kamulaştırma kararı!

Elazığ, Erzurum ve Rize illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Ankara Yenimahalle için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, İvedikköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

İstanbul'un 9 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili,Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Silivri ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bilecik Bozüyük için acele kamulaştırma kararı!

Bilecik ili, Bozüyük ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Adana Yüreğir için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Yüreğir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

4 il için kamulaştırma kararı! Bu sabah açıklandı!

Elazığ, Erzurum, Malatya ve Tunceli illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Mersin Tarsus için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Tarsus ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Tarsus için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Bergama için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Begama ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. İzmir Bergama için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Bala için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Bala ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Ankara Bala için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu İnebolu için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu İnebolu ilçesinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Kastamonu İnebolu için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kahramanmaraş için acele kamulaştırma kararı!

Kahramanmaraş ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Kahramanmaraş ili için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31528 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Mut için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili Mut ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Mut için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kamulaştırma bilirkişileri yönetmeliği Haberi

kamulaştırma bilirkişileri yönetmeliği

Kimler kamulaştırma bilirkişisi olamaz?

Kamulaştırma bilirkişisi, kamulaştırmaya konu gayrimenkul veya hakkın değerinin belirlenmesi hususunda uzmanlığa ve teknik bilgiye sahip gerçek kişi mühendis, mimar ve şehir plâncılarına deniyor. Peki kimler kamulaştırma bilirkişisi olamaz?


Bilirkişilik yapamayacak olanlar

MADDE 9 – (1) Dava konusu yer veya kaynak için, kamulaştırmayı yapan idarede görevli olanlar, kamulaştırılan malın sahipleri ile bunların usul ve füru’u, eşi, üçüncü derece dahil kan ve sıhrî hısımları ve mal sahipleri ile menfaat ortaklığı olanlar, kendisinin veya usul ve füru’unun, eşinin, üçüncü derece dahil kan ve sıhrî hısımlarının aynı kamulaştırma plânı içerisinde gayrimenkulü bulunanlar, gayrimenkulün sahibi gerçek veya tüzel kişi ile herhangi bir ücret ilişkisi ve her türlü danışmanlık, müşavirlik, teknik sorumluluk, kontrollük ve benzeri ilişkiler içinde bulunanlar bilirkişilik yapamazlar.


(2) Bu maddeye ve 5...