19 / 04 / 2024

kamulaştırmasız el atma nedir

kamulaştırmasız el atma nedir

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "Kamulaştırmasız El Atma Davaları " konusunu kaleme aldı. İşte Kamulaştırmasız El Atma Davaları...

Kamulaştırmasız el atma davalarında Anayasa Mahkemesi kararı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, Kamulaştırmasız El Atma Davalarında Hukuki El Atmalarla İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı sürecini değerlendirdi. 

Kamulaştırmasız el atma torba yasaya girebilir!

Kamulaştırmasız el atma ve imar planları ile mülkiyet hakkının kısıtlanması konularında taslak hazırladıklarını belirten Özhaseki maddelerin torba yasayla gündeme gelebileceğini belirtti

Kamulaştırmasız el atma nasıl olur?

Kamulaştırmada devlet, kamulaştırılan taşınmazın bedelini ilgili kişiye ödüyor. Bu bedelin ödenmemesi halinde ise kamulaştırmasız el atma söz konusu oluyor. Peki, kamulaştırmasız el atma nasıl olur?

Kamulaştırmasız el atma nedir?

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş mülkiyet hakkını ve de kamulaştırmasız el atmayı anlattı. Avukat Kadir Kurtuluş kamulaştırma kanununa göre kamulaştırma yapılmasının aşamalarına değindi...

Kamulaştırma kanunu ve kamulaştırmasız el atma!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş mülkiyet hakkını ve de kamulaştırmasız el atmayı anlattı. Avukat Kadir Kurtuluş kamulaştırma kanununa göre kamulaştırma yapılmasının aşamalarına değindi...

Kamulaştırmasız el atma dava değeri!

Kamulaştırmasız el atma dava değeri, taşınmaz malın cinsine, yüzölçümüne, değerini etkileyebilecek her türlü unsuruna, varsa vergi beyanına, kullanıma durumunda getireceği net gelirine bağlı olarak belirlenir...

Kamulaştırmasız el atma dava dilekçesi!

Kamulaştırmasız el atma dava dilekçesi tazminat istemi nedeniyle veriliyor. Kamulaştırma kararı alınmamasına rağmen özel bir kişinin mülkiyetine devlet tarafından kamulaştırma sebebiyle el konulması karşısında dava açılabiliyor...

Kamulaştırmasız el atma!

Kamulaştırmasız el atma, idarenin kamulaştırma yapılmadan bir kimsenin mülkiyetinde olan taşınmaza el koymasına deniyor. Bu uygulamanın amacı ise kamu yararının gözetilmesi durumudur. Yani kamu yararı olmadan kamulaştırmasız el atma yapılamıyor...

Kamulaştırmasız el atma nedir?

Kamulaştırmasız el atma kamu yararı olmadan gerçekleştirlemiyor. 'Kamulaştırmasız el atma nedir?' sorusunun detaylı yanıtları için haberimizi okuyun...

Özçel İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçel İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Özcan tarafından kuruldu.

Trabzon Beşikdüzü ve Vakfıkebir için acele kamulaştırma kararı!

Trabzon ili, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Ankara'nın 2 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Kalecik ve Çubuk ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırması kararı verildi. 

İstanbul Silivri ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Silivri ilçesi sınırları içerisinde tesis edilecek olan trafo binasının yapımı amacıyla konumu belirtilen taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırmasına karar verildi. 

Kamulaştırma hangi mevzuata göre yapılıyor? 

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Arslan bugünkü köşe yazısında gayrimenkullerin kamulaştırmasını kaleme aldı. 

Hatay Altınözü için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Altınözü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay ili Altınözü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rusya, İsrail'in Filistin'deki arazileri kamulaştırmasını kınadı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin Filistin'de bulunan arazi ve mülkilerin kamulaştırmasını kınadığını belirten açıklamada bulundu. 

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Riva Deresi'nin kamulaştırması henüz yapılmadı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Riva Deresi yan kollarıyla ilgili ıslah projeleri ve kamulaştırma planlarının 2014 ve 2015'te tamamlanarak İBB Başkanlığına yollandığını, hala kamulaştırmalarının yapılarak DSİ'ye teslim edilmesinin beklendiğini belirtti.

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

Ankara Kızılcahamam'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Kızılcahamam ilçesi, Yukarı Çanlı mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Erzincan Üzümlü'de acele kamulaştırma kararı!

Erzincan ili Üzümlü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul’a 1450 dava yolda!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un geçeceği güzergâhta arazi sahiplerinin devlete 1450 adet kamulaştırmasız el atma davası açma ihtimali ortaya çıktı.

kamulaştırmasız el atma nedir Haberi

kamulaştırmasız el atma nedir

1-Kamulaştırmasız El Atma Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 35. Maddesinde güvence altına alınan mülkiyet hakkı, kişiye, maliki olduğu şey üzerinde, hukuk düzeni içerisinde, dilediği gibi tasarrufta bulunma hakkı vermektedir. Mülkiyet hakkı sınırsız bir hak olarak düzenlenmemiş, bu hakkın kamu yararı amacıyla ve kanunla sınırlandırılabileceği öngörülmüştür. 

Kamulaştırma kavramı ise Anayasanın 46. Maddesinde yer almakta olup, devlet ve kamu tüzel kişileri tarafından, idarenin kendisine verilen görevleri ve hizmetleri yürütebilmesi için, ihtiyaç duyduğu özel mülkiyete konu taşınmazların tamamının veya bir kısmının karşılığı ödenmek suretiyle kamu hizmetlerine tahsis edilmesi, yani mülkiyet hakkının kamu yararına sınırlandırılması anlamına gelmektedir. Fakat uygulamada, idare bilerek ya da bilmeyerek, kanunda yer alan kurallara aykırılık teşkil edecek biçimde, kamulaştırma kararı verilmeksizin veya kamulaştırma kararının amacını aşacak şekilde hareket ederek kişilerin mülkiyet hakkına...