25 / 04 / 2024

kanal istanbul altyapısı

kanal istanbul altyapısı

Bank of China, aralarında Kanal İstanbul’un da bulunduğu Türkiye’deki dev projelerin finansmanına talip olduğunu açıkladı. Bank of China'nın Türkiye Genel Müdürü Ruojie Li konuya ilişkin açıklamalarda bulundu..  

Binali Yıldırım: Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'a ilişkin "torba kanun" tasarısında yer alan düzenlemenin projenin yasal altyapısını oluşturan bir düzenleme olmadığını belirterek, "Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok." dedi.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.

Kanal İstanbul konutlar için 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme!

Kanal İstanbul manzaralı konutları için dev bir sözleşmeye imza attı. İşte detaylar!

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! Bakan resmen açıkladı! Çalışmalar etap etap başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son günlerde sık sık iptal edildi iddialarıyla gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Kanal İstanbul projesinde son durum ne? Kanal İstanbul ile neler değişecek?

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul uyarısı: Bu büyük bir tehdit!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada İstanbul'u bekleyen en büyük sorunlardan birinin çılgın proje olarak bilinen “Kanal İstanbul” olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, restore edilen Tarihi Şile Deniz Feneri'nin açılışını gerçekleştirdi. Törende açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapıs

Adil Karaismailoğlu: Önceliğimiz Kanal İstanbul!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 2022'nin yeni hamle yılları olacağını vurgulayarak, önceliklerinin Kanal İstanbul olacağını söyledi.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Kanal İstanbul'un işletme planları hazırlanıyor!

Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

kanal istanbul altyapısı Haberi

kanal istanbul altyapısı

Dünyanın önde gelen finans ve bankacılık devlerinden Bank of China (BOC) Kanal İstanbul da dahil Türkiye’deki altyapı projeleriyle ilgilendiğini açıkladı.

BOC Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li, Çin’in, ‘Bir Kuşak, Bir Yol’ girişiminde en önemli ülkelerden olan Türkiye’deki altyapı yatırımlarının finansmanına talip olduklarını belirterek “BOC, Türkiye’deki altyapı projelerinin finansmanını sağlayarak köprü görevi görmek istiyor. Çinli şirketler bu projelere yatırımcı veya yüklenici olarak katılacaktır ve bankamız bu projelerde finansman ortağı olacak” diye konuştu.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Li, Türkiye’nin, büyüyen ekonomisi ve genç nüfusuyla önemli bir ülke olduğunu söyledi. Li, BOC’in uzun vadeli bir yatırımcı olarak, Türkiye’de bulunduğunu söyledi. Li, bankanın Türkiye’deki uzun vadeli varlığının sadece Türk ekonomisini değil, aynı zamanda girişimin bir parçası olan diğer ülkelerin ekonomilerini de destekleyeceğine...