16 / 04 / 2024

kanal istanbul eylem

kanal istanbul eylem

Kanal İstanbul projesinin, İstanbul'a yıkım getireceğini söyleyen vatandaşlar, Küçükçekmece'de bir araya geldi...

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'a bisikletli eylem!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kanal İstanbul Projesi'ni protesto etmek için Avcılar'dan Küçükçekmece'ye kadar bisiklet sürdü. 

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Kanal İstanbul eylemi! 

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kadıköy Rıhtım meydanında bir araya gelerek Kanal İstanbul Projesi'ne karşı eylem düzenledi. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan sarsıcı Kanal İstanbul uyarısı!

Prof. Dr. Ahmet Ercan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi için sarsıcı bir uyarı yaptı. Ercan, "Türkiye ve İstanbul’un çıkarlarını yok edici bir eylem" dedi.

Kanal İstanbul'a 500 binlik şehir kurulacak!

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hazırlanan projeyi‘Şehircilik tarihinde çığır açacak proje’ olarak gördüklerini söyleyen, Kanal İstanbul’a da entegre edileceğini kaydetti.

Kanal İstanbul'un portresi çıkıyor!

Bakanlıklar yeni eylem planını hazırladı. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çılgın proje ‘Kanal İstanbul’un portresini oluşturacak. Ulaştırma Bakanlığı ise Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarını işletmeye alacak.

Kanal İstanbul'un ihalesi yakında!

Çılgın proje Kanal İstanbul projesinin ihale ilanı İkinci 100 Günlük Eylem Planı döneminde yayımlanacak...

100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik Kanal İstanbul'da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk 100 günlük eylem planının ardından hazırlıkları devam eden ikinci 100 günlük eylem planını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Kanal İstanbul ertelenmeyecek!

Kabinenin 100 günlük eylem planında yer alan Kanal İstanbul’un inşa sürecinde yeni bir döneme giriliyor. Kanal İstanbul projesinin ihalesi için geri sayım başladı.

Kanal İstanbul bizim için en önemli proje!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bakanlık olarak 100 günlük eylem planımız içerisinde Kanal İstanbul Projesi bizim için en önemli proje." dedi...

Kanal İstanbul'un iki yakasına örnek şehirler kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 günlük eylem planıyla ilgili konuştu. Kurum, Kanal İstanbul ve Millet Bahçesi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul’un ÇED ve etüt projelerinde sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği ilk 100 günlük eylem planı içerisinde bulunan Kanal İstanbul’da ÇED ve etüt projelerinde sona gelindi.

Kanal İstanbul hızlanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını açıkladı. 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, Kanal İstanbul da yer aldı...

kanal istanbul eylem Haberi

kanal istanbul eylem

Ya Kanal Ya İstanbul İnsiyatifi’nin çağrısıyla Kanal İstanbul projesine 'Hayır' demek için Küçükçekmece Gölü etrafında toplanan vatandaşlar insan zinciri oluşturdu. Vatandaşlar, Küçükçekmece Gölü ve Küçükçekmece Taş Köprü olmak üzere iki noktada bir araya geldi. “Kanala değil depreme bütçe” pankartı açıldı. Toplanan insanlar, “Kanal hayal deprem gerçek”, “Ya Kanal ya içme suyu”, “Kanala değil işsizliğe bütçe”, “Kanala değil eğitime bütçe” şeklinde dövizler taşıdı.

Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek'in haberine göre, Ya Kanal Ya İstanbul İnsiyatifi’nin çağrısıyla toplanan vatandaşlar, Kanal İstanbul projesinin 'yıkım' getireceğini iddia ederek, projeden vazgeçilmesini söylediler. Vatandaşlar ayrıca, insan zinciri oluşturdular.

‘BU PROJE RANT PROJESİDİR'

Avcılar Kent Konseyi ve bileşenleri adına basın açıklamasını Turgay Halis Çelik yaptı. 23 Aralık 2019 tarihinde Kanal İstanbul Projesi'nin nihai ÇED raporu 10 günlük yasal itiraz sürecinin...