11 / 05 / 2024

Kanal İstanbul Halkalı Kapıkule YHT projesi

Kanal İstanbul Halkalı Kapıkule YHT projesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Kanal İstanbul iptal edilmedi! 1 ihalesi iptal!

Danıştay tarafından, Kanal İstanbul geçişi çerçevesinde Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan demiryolu hattının pazarlık usulüyle ihaleye verilmesini hukuka aykırı olarak belirledi ve ihale için iptal kararını verdi.

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Halkalı-Kapıkule YHT projesinin maliyeti 2.5 katına mı çıkarıldı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Halkalı-Kapıkule YHT’deki maliyet artışıyla beraber projeye firmalardan talebin yüksek olacağını belirtti. Akın, projedeki maliyet artışının Kanal İstanbul güzergâhıyla kesişmesi olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul'un portresi çıkıyor!

Bakanlıklar yeni eylem planını hazırladı. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çılgın proje ‘Kanal İstanbul’un portresini oluşturacak. Ulaştırma Bakanlığı ise Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarını işletmeye alacak.

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı test sürüşleri başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kanal İstanbul, 1915 Çanakkale Köprüsü, İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-Halkalı Banliyö Hattı hakkında son durum bilgilerini verdi...

Halkalı Bahçeşehir metrosu için kazma vuruldu!

Halkalı - Bahçeşehir (Ispartakule) yönünde Küçükçekmece Gölü'nün kuzeyinde kalan bölgede çalışmalara başlandı. Peki bu çalışma metro mu, banliyo için mi? Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca banliyösü, neden Marmaray ve Kanal İstanbul'u bekliyor? Açıklıyoruz!

Tema İstanbul Halkalı iletişim!

Tema İstanbul Halkalı iletişim bilgileri için haberimizde yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. Tema İstanbul Halkalı Atakent projesi metrekare birim fiyatı 3 bin 200 liradan başlayarak değişiklik gösteriyor...

Tema İstanbul Halkalı Evleri!

İstanbul Halkalı Tema İstanbul Halkalı yükselen Tema İstanbul Halkalı evleri metrekare birim fiyatı 3 bin 400 TL üzerinden 229 bin TL'den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor...

Kanal İstanbul Silivri ve Arnavutköy'de arsa fiyatlarını arttırdı!

Kanal İstanbul'un güzergâhının hâlâ kesinleşmemesinden yararlanan fısıltı gazetesi sayesinde Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi ilçelerde arazi fiyatları yüzde 100 ile yüzde 400 arasında yükseliş gösterdi...

Tema İstanbul Halkalı projesi!

Tema İstanbul Halkalı projesi Tema İstanbul Konutları, Tema World, Tema Plaza ve Tema Mall AVM alanlarından oluşuyor. Tema İstanbul Halkalı'da metrekaresi 3 bin 200 TL'den başlayarak satılıyor...

Kanal İstanbul Halkalı Kapıkule YHT projesi Haberi

Kanal İstanbul Halkalı Kapıkule YHT projesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle katlandığını dile getirdi. 

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; hızlı tren projesinin yolu Kanal İstanbul ile kesişince maliyet arttı ve 4.6 milyar liralık ek maliyet ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'nin Avrupa ile demiryolu bağlantısını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle ikiye katlanacağını dile getirdi. 

Projenin 3.1 milyar TL olarak açıklanan maliyetinin düzenlenerek 7.7 milyar TL'ye yükseltildiğini belirten Akın, "Bir rant projesi olan Kanal İstanbul, henüz bir çivi çakılmadan kamuya ek yük getirmeye başladı. Kanalın güzergahıyla kesişen YHT projesi, maliyeti iki kattan fazla artıracak" diye konuştu.

'İhale edilmeden...