23 / 04 / 2024

kanal istanbul imar

kanal istanbul imar

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Kanal İstanbul Projesi'nin planlama alanlarında kişiye özel imar çalışması geçmişte yapılmadığı gibi bugün de bundan sonra da yapılmayacaktır." diye konuştu.

Kanal İstanbul'un 3. Etabının 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!    

İstanbul İli, İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etabına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Numan Kurtulmuş'tan kupon arazi tepkisi!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş 3.Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3.Köprü'nün kesiştiği noktada yer alan ve imara açılan 2.7 milyon metrekarelik arazide hissesi olduğuna dair basında çıkan haberlere cevap verdi...

Torba yasaya HKMO'dan tepki!

20 kanunda toplam 32 maddede yapılan değişikliğe TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu tepki gösterdi.

Kanal İstanbul için ilk adım: İmar planlarını İBB hazırlayacak!

İstanbul'da açılacak olan Kanalistanbul ve yeni şehri kapsayan 38 bin 500 hektarlık alanın imar planları Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanacak. Çevre ve Şehir Bakanlığı planı onaylayınca inşaat projeleri ruhsat alabilecek..

Kanal İstanbul projesiyle 1 milyonluk yeni şehir kurulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bakanlığın 2012'de rezerv alan ilan ettiği bölgeyi yeniden planlayacak. Bakanlık, Terkos Gölü'nün doğusundan Küçükcekmece Gölü ve Avcılar arasında kalan 38 bin 500 hektarlık alanı yapılaşmaya açacağı için eleştirilmişti.

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Kanal İstanbul'un 3 etaplık ana imar planları da iptal edildi! 

Kanal İstanbul'un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir’in, 3 etap halinde hazırlanan ana imar planları da mahkeme tarafından iptal edildi. İşte mahkemenin sunduğu gerekçeler...

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

İstanbul Karaburun’a Kanal İstanbul ayarı geldi! 2.8 milyon metrekarelik alanın imar planları düzenlendi!

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki sevimli sahil kasabası Karaburun’a imar düzenlemesi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesinin dayanağı olan imar planı değişikliği ve “rezerv yapı alanı” kararlarına karşı açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. İşte dev proje ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Mahkemenin dur kararıyla planlar değişti! 

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1’inci etap imar planlarında, Arnavutköy’deki bir 'belediye hizmet alanı' düzenlemesi sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı alındı. Kanal İstanbul planlarında yeni düzenlemeye gidildi...

kanal istanbul imar Haberi

kanal istanbul imar

Çılgın proje olarak bilinen ve son zamanlarda sık sık gündeme gelenKanal İstanbul Projesi'nin “Rezerv Yapı Alanı'' içinde yapılan değişiklik sonucu, bazı adalara 15 kat imar izni verildiği belirtildi. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Parsellerdeki hissedarların yerleri resen değiştirildi, kişilerin adları da gizlendi. İstanbul'a yine ihanet ediliyor. Yatay mimari sözleri havada kaldı. Askıya çıkan imar planlarına göre bazı bölgelerden arsa alan kişilere, 15 kat imar izni verildi. Hatırı sayılır kişilerin ve bazı siyasilerin olduğu bu parsellerde, dikey mimariye döndüler” şeklinde konuştu.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Askıya çıkan imar planlarına göre bazı bölgelerden arsa alan bazı ‘şanslı' kişilere 15 kat imar izni çıktı. Araziler birdenbire el...