25 / 04 / 2024

kanal istanbul imza kampanyası

kanal istanbul imza kampanyası

26 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulacağı açıklanan, çılgın proje olarak lanse edilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine yapılan itirazlar artıyor. STK'lar tarafından bir imza kampanyası hayata geçirildi.

Kanal İstanbul konutlar için 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme!

Kanal İstanbul manzaralı konutları için dev bir sözleşmeye imza attı. İşte detaylar!

TOKİ'nin Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edeceği 844 konutluk 1. Etap için imzalar atıldı!

Kanal İstanbul güzergahında inşa edilecek konut projelerinin 844 konutluk etabı için, 19 Ocak'ta 1 milyar 159 milyon lira bedelle TOKİ ile Gürtaş Yapı ile sözleşmeye imza atıldı. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Kanal İstanbul'un ilk ihalesini Mukarnas Mimarlık kazandı!

Kanal İstanbul projesi için 26 Mart 2020'de gerçekleştirilen 'maskeli ihale'nin sonucu 18 ay sonra belli oldu. Tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşımak için yapılan ihalede, Mukarnas Mimarlık Mühendislik Şirketi ile 500 bin Türk Lirası bedelinde sözleşmeye imza atıldı. 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

26 sivil toplum kuruluşundan Kanal İstanbul için imza kampanyası!

26 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulacağı açıklanan, çılgın proje olarak lanse edilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine yapılan itirazlar artıyor. STK'lar tarafından bir imza kampanyası hayata geçirildi.

Eskişehir'de Kanal İstanbul için 5 bin imza toplandı!

Kanal İstanbul'a itiraz dilekçesi yazmak isteyen vatandaşlar, soğuğa ve yağmura rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne akın etti. Kanal İstanbul projesine yapılacak itirazların süresi bugün sona eriyor.  

CHP'nin çılgın projesi: Kanal İstanbul'a karşı imza toplamak!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'a CHP yine karşı çıktı ve stantlar açıp hayır kampanyası başlattı.

Kanal İstanbul'a itiraz için imza atmayan belediye çalışanın darp edildiği iddiası!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz etmek için düzenlenen imza kampanyasına destek vermek istemediği için stant görevlileri tarafından darbedildiğini iddia etti.

İBB’den Murat Kurum’a 'Kanal İstanbul' yalanlaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kanal İstanbul projesi için yapılan son toplantıya katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin ÇED raporuna imza attığı yönündeki açıklamasına İBB'den yalanlama geldi.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul imza kampanyası Haberi

kanal istanbul imza kampanyası

26 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulacağı açıklanan, çılgın proje olarak lanse edilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine yapılan itirazlar artıyor. 

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine göre; 26 sivil toplum kuruluşu tarafından (STK), “Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu” kuruldu. STK'lar, “İstanbul halkının karşı çıktığı Kanal İstanbul projesinden derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz” dedi ve imza kampanyasını hayata geçirdi. Kampanya kapsamında kısa zamanda 20 bin rakamında imza toplandı. 25 bin imza sayısını bulmayı planlayan STK'lar, Kanal İstanbul projesine olan itiraz nedenlerini açıkladı. İşte STK'ların itiraz nedenleri:

– Kanal İstanbul ile 82 milyonun sırtına en az 110 milyar liralık bedel yüklenecek. İnsanlar açlıktan intihar ederken kimin için vatandaşın sırtına bu proje yükleniyor?

– İstanbul susuzluğa mahkum olacak. Kanal, İstanbul için bitki...