28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısı

Kanal İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısı

CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın, Kanal İstanbul ile yol bağlantısının yapılacağı Kuzey Marmara Otoyolu kapsamındaki Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesine dış kredi sağlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ilk kez kefil olacağını belirtti. 

Kanal İstanbul tarihe damga vuracak!

Kuzey Marmara Otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nin tarihe damga vuracağını dile getirdi. 

Kanal İstanbul ile İstanbul güvence altına alınacak! 

Kuzey Marmara Otoyolu 7'nci kesim Habibler-Hasdal şantiyesinde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan Kanal İstanbul ile İstanbul'un güvence altına alınacağını dile getirdi. 

Kanal İstanbul Marmara'nın en stratejik projesi olacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin Marmara Bölgesi’nin gelecek resminde yer alan en stratejik ve katma değerli projesi olan Kanal İstanbul Projesi'ne kısa sürede başlanacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul için bağlantı yoluna kredi bulmak için Bakanlık kefil olacak iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın, Kanal İstanbul ile yol bağlantısının yapılacağı Kuzey Marmara Otoyolu kapsamındaki Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesine dış kredi sağlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ilk kez kefil olacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul yakında ihaleye çıkıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi (Kınalı-Çatalca Kavşağı Arası) Açılış Töreni'nde bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul Projesi de en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmakta kararlıyız" dedi...

Kanal İstanbul, Boğaz'dan daha mı güvenli?

Kanal İstanbul'un "kanalistanbul.gov.tr" adlı internet sitesi yayına açıldı. Sitede yer alan bilgilere göre, 12 saat kuzey, 12 saat güney yönlü işleyecek kanal, olası en büyük depreme göre tasarlandı. İnşaat 5.5 yılda, proje ise 7 yılda tamamlanacak...

Kanal İstanbul'la 458 hektarlık ormanlık alan yok mu olacak? 

Türkiye Ormancılar Derneği ve Kuzey Ormanları Savunması, Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’daki orman varlığına büyük bir darbe vurulacağını belirtti...

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını 2 ila 4 kat artırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin sağladığı entegre ulaşım ağıyla değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, Kanal İstanbul güzergahında arsa fiyatlarının son bir yılda geometrik artış kaydettiğini belirliyor.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Ispartakule Bizim Evler 7 ulaşım!

Ispartakule Bizim Evler 7 ulaşım bilgilerine göre proje yeni metro ve banliyö hatları, Kuzey Marmara Otoyolu, 3.Köprü bağlantı yolları, 3. Havaalanı ve Kanal İstanbul güzergahına yakın mesafede yer alıyor.

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

Bahçekent, Kanal istanbul'la daha da değer kazanacak!

İstanbul'da Küçükçekmece ile Arnavutköy arasına inşa edilecek ve Karadeniz ile Marmara'yı birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul sayesinde Bahçekent'in değeri daha da artacak.

Kanal İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısı Haberi

Kanal İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TBMM Başkanlığı'na sunulan ve 7 yasada değişiklik yapılmasını öngören 12 maddelik yasa teklifinde şirketlere yeni ayrıcalıklar tanındığını açıkladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; 15 Mart 2020 tarihinden sonra ihalesi yapılan ancak sözleşmesi imzalanamayan yap-işlet-devlet (YİD) projeleriyle ilgili finansman sağlanmasına ilişkinyönelik düzenlemenin yalnızca bir projeyi kapsadığını dile getiren Akın, özel bir yasa değişikliği yapılmak istendiğini ileri sürdü. 

KANAL İSTANBUL YOL BAĞLANTISI İÇİN DÜZENLEME

Türkiye'nin en pahalı otoyol projesi olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Nakkaş-Başakşehir kesiminin 30 Haziran 2020'de 8 milyar 293 milyon TL'ye ihale edildiğini ifade eden CHP'li Akın; şunları kaydetti:

- Nakkaş-Başakşehir arasındaki bölüm; inatla yapılmak istenen Kanal İstanbul ile yol bağlantısını da sağlayacak. Bu nedenle iktidar; Kanal İstanbul'a henüz tek bir çivi bile çakılmadan bağlantı yolu için...