19 / 04 / 2024

kanal istanbul neler kazandıracak

kanal istanbul neler kazandıracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında çılgın proje olarak duyurulan Kanal İstanbul gündemden düşmüyor. Muhalefet her fırsatta projeye karşı olduğunu açıklarken, hükümet ise projenin ne olursa olsun yapılacağını belirtiyor. Peki Kanal İstanbul neler sağlayacak?

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! Bakan resmen açıkladı! Çalışmalar etap etap başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son günlerde sık sık iptal edildi iddialarıyla gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Kanal İstanbul projesinde son durum ne? Kanal İstanbul ile neler değişecek?

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Peki Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul, İstanbul kıyılarını risklerden kurtaracak!

İstanbul Boğazı'na alternatif olması için hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul projesi muhalefet tarafından sürekli eleştiriliyor. Peki Kanal İstanbul bir CHP projesi olsaydı ve Ak Parti de buna sahip çıksaydı neler olurdu?

Kanal İstanbul hangi demiryollarıyla entegre olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi için ihale yapılacağını sık sık dile getiriyor. Peki Kanal İstanbul projesinde neler olacak? Kanal İstanbul hangi demiryollarıyla entegre olacak? İşte ayrıntılar...

Verilerle Kanal İstanbul!

Son dönemde Kanal İstanbul projesi sık sık gündeme geliyor. Peki Kanal İstanbul projesine ilişkin güncel veriler neler? Projeyle ilgili hangi konular tartışılıyor? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'la neler değişecek?

Kanal İstanbul projesi gündemde kalmayı sürdürüyor. Peki Kanal İstanbul'la neler değişecek? Boğaz varken hemen yanına neden kanal yapılıyor? Kanal yapılırsa neler olacak? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'a ayrılan kaynakla İstanbul için neler yapılabilir?

Kanal İstanbul'un 2019 verilerine göre 75 milyar TL'ye mal olacağı öngörülüyor. Fakat İBB'ye göre maliyetler 540 milyar TL'ye çıktı. Peki bu kaynakla neler yapılabilir? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'u işletecek şirkete hangi garantiler verilecek?

Kanal İstanbul'un yapımında kamu özel işbirliği modelinin tercih edilmesi planlanıyor. Peki Kanal İstanbul'u işletecek şirkete verilecek garantiler neler? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da arsa yatırımlarından 10.5 milyar dolar gelir elde edilecek!

Kanal İstanbul projesi için yatırım finansmanı senaryoları neler? Projenin ÇED, SED raporlarından damıtılmış 15 sayfalık yönetici özetinde, proje için yatırım tutarları, işletme masrafları, gelirleri ve finansman maliyetleri ayrı ayrı şekilde toplamda 21.06 milyar dolar yapım maliyeti öngörülüyor.

Kanal İstanbul projesi Montrö Sözleşmesi ile bağlantılı mı?

Kanal İstanbul Projesi, amirallerin bildirisi sebebiyle gündemden düşmüyor. Projeye itirazlar yapılmaya devam ediyor. Peki bu itirazlar neler?

Kanal İstanbul'la ilgili hazırlanan bildirilerin farkları neler?

Kanal İstanbul projesiyle ilgili yayımlanan bildirilerin farkları neler? Bildirilerde nelere değinildi? İşte o bildiriler...

Kanal İstanbul'a yapılan itirazlar neler?

Cumhurbaşkanı’nın “İnadına yapacağız” açıklamasıyla bir kez daha gündeme getirdiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imar planlarının askıya çıktığını duyurduğu Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? İtirazların gerekçeleri neler?

kanal istanbul neler kazandıracak Haberi

kanal istanbul neler kazandıracak

Son zamanların en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul için muhalefet "Yapılmasına engel olacağız" derken, hükümet ise projedeki ısarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında ilk kez açıklanan Kanal İstanbul projesinin resmi internet sitesi açıldı. Sitede proje ile ilgili bir çok bilgi yer alıyor. 

Kanal İstanbul koridorunun yaklaşık 6.149 metrelik kısmı Küçükçekmece sınırları içerisinde, yaklaşık 3 bin 189 metrelik kısmı Avcılar ilçesi sınırları içerisinde, yaklaşık 6 bin 061 metrelik kısmı Başakşehir ilçesi sınırları içerisinde ve kalan yaklaşık 27 bin 383 metrelik kısmı ise Arnavutköy ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. 

Kanal İstanbul neler sağlayacak?

1.    Seyir emniyeti

2.    Boğaz'daki trafik yükünün azaltılması

3.    Boğaz'da tarihi dokunun korunması ve güvenliği

4.    Can ve mal güvenliği

5.    Yatay mimari ile modern yerleşim alanı

6.    10 binin üzerinde yeni istihdam

7.    Yeni...