25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul, İstanbul kıyılarını risklerden kurtaracak!

Kanal İstanbul, İstanbul kıyılarını risklerden kurtaracak!

İstanbul Boğazı'na alternatif olması için hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul projesi muhalefet tarafından sürekli eleştiriliyor. Peki Kanal İstanbul bir CHP projesi olsaydı ve Ak Parti de buna sahip çıksaydı neler olurdu?



Sabah Gazetesi köşe yazarı Mehmet Barlas bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. 

İşte Mehmet Barlas'ın 'Keşke Kanal İstanbul bir CHP projesi olsaydı ve Ak Parti de buna sahip çıksaydı' başlıklı yazısı...

Bazen kişilerin yaşamını yönlendiren değişiklikler, ülkelerin kaderindeki devrim niteliğine sahip değişimleri de kapsar.

1974 yılında Antalya'da ne oteller ne de moteller yoktu. Düşünün ki o süreçte Yunanistan'ın Girit Adası'nda bulunan turistik yatak sayısı bütün Türkiye'dekinden daha çoktu. Ancak, Turgut Özal başbakan olduğunda halka kapalı kıyıların turizme açılmasını sağladı. 

Kanal İstanbul, İstanbul kıyılarını risklerden kurtaracak!

Kanal İstanbul

Aynı durum, İstanbul Boğazı'na alternatif olması için hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul projesi için de geçerli. Evet... 

Her sene boğazdan 50 bini aşkın süper tanker, sahilleri tehdit ederek Karadeniz'den Akdeniz'e veya Akdeniz'den Karadeniz'e gidiyor. Her geçiş, kıyılar için ölümcül riskleri barındırıyor.

Şimdi keşke CHP ya da bir başka muhalefet partisi Kanal İstanbul'u ortaya çıkarmış olsaydı AK Parti iktidarı da bu projeye sahip çıksaydı nasıl olurdu?

Kanal İstanbul, depremin şiddetini etkileyecek mi?

Kanal İstanbul'un temeli 7 gün sonra atılıyor!


Geri Dön