24 / 04 / 2024

kanal istanbul neden yapılmalı

kanal istanbul neden yapılmalı

Milat Gazetesi köşe yazarı Güngör Avcıoğlu, bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Güngör Avcıoğlu'nun '​Kanal İstanbul'a kimler karşı çıkar?' başlıklı yazısı...

Kanal İstanbul Türkiye’ye yüzyıllarca gelir sağlayacak!

Kanal İstanbul projesine olan karşıtlık, İstanbul’un ve İstanbulluların güvenliği ve sağlığının yanı sıra, temeli olmayan siyasi bir söylem olarak ön plana çıkıyor. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı?

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar hız kesmiyor!

Kanal İstanbul denince ilk akla gelen sorulardan biri neden İstanbul Kanalı denmediği olmalı ve konuşulmalı. Yapılan yorumların hepsi Kanal İstanbul'un istenmediğine yönelik.

Kanal İstanbul'dan yıllık 8 milyar dolarlık gelir elde edilecek!

Marmara Üni. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Recep Bozdoğan, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı ve önemiyle ilgili konuştu. Bozdoğan, Kanal İstanbul'un bir entegre ekonomik kalkınma projesi olduğuna dikkat çekti.

Kanal İstanbul projesi 7 maddede tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011 tarihinde "çılgın proje" şeklinde nitelendirilerek Kanal İstanbul projesi duyuruldu. Bugün temeli atılacak Kanal İstanbul projesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte 7 maddede Kanal İstanbul projesi tüm detaylarıyla.

Kanal İstanbul, İstanbul kıyılarını risklerden kurtaracak!

İstanbul Boğazı'na alternatif olması için hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul projesi muhalefet tarafından sürekli eleştiriliyor. Peki Kanal İstanbul bir CHP projesi olsaydı ve Ak Parti de buna sahip çıksaydı neler olurdu?

Kanal İstanbul'la ilgili hangi iddialar gerçek?

Kanal İstanbul projesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Muhalefetin karşı durduğu proje için her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Peki bunların hangileri doğru hangileri yalan? İşte Kanal İstanbul'la ilgili gerçekler ve yalanlar...

Kanal İstanbul neden yapılmalı?

Son günlerde çılgın proje Kanal İstanbul yine gündemde. Kanal İstanbul'la ilgili yetkili isimlerden yapılan açıklamaların ardından, projeye ilişkin yorumlar da arttı. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı? İşte Kanal İstanbul için 10 gerekçe...

Kanal İstanbul hangi tehditleri ortadan kaldıracak?

Boğaz’daki tehditler sonucu, 60 yılda İstanbul Boğazı’nda 73 kişi yaşamını yitirdi, 1.3 milyar dolar maddi zarar meydana geldi. Kanal yapılmazsa gemi trafiği de tehdit de çoğalacak. 

Kanal İstanbul bir modern şehir projesidir!

Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu meydana getirecek olan Kanal İstanbul projesi tartışmaların odağında yer alıyor. Peki proje neden yapılmalı? 

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Muhalefet Kanal İstanbul'a neden karşı?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Ekrem Kızıltaş bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesine karşı olan muhalefetleri kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete Kanal İstanbul yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda gündemde tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefetin Kanal İstanbul açıklamalarına yanıt verdi...

Kanal İstanbul Türkiye’ye yüzyıllarca gelir sağlayacak!

Kanal İstanbul projesine olan karşıtlık, İstanbul’un ve İstanbulluların güvenliği ve sağlığının yanı sıra, temeli olmayan siyasi bir söylem olarak ön plana çıkıyor. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı?

Kanal İstanbul'a neden ihtiyaç var?

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulunduğu yazı kaleme aldı. 

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar hız kesmiyor!

Kanal İstanbul denince ilk akla gelen sorulardan biri neden İstanbul Kanalı denmediği olmalı ve konuşulmalı. Yapılan yorumların hepsi Kanal İstanbul'un istenmediğine yönelik.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Prof. Şener Üşümezsoy’dan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Ünlü Jeolog Prof. Şener Üşümezsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asrın projesi diyerek nitelendirdiği kamuoyunda tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulundu.

26 sivil toplum kuruluşundan Kanal İstanbul için imza kampanyası!

26 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulacağı açıklanan, çılgın proje olarak lanse edilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine yapılan itirazlar artıyor. STK'lar tarafından bir imza kampanyası hayata geçirildi.

Kanal İstanbul yatırımcıları neden tehdit ediliyor?

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine yatırım yapacak firmalara ödemelerin yapılmayacağını dile getirmişti. AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz konuyla ilgili değerlendirmede bulu

kanal istanbul neden yapılmalı Haberi

kanal istanbul neden yapılmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asrın projesi olarak duyurduğu ve pek çok tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesinin İstanbul ve Türkiye'ye olan yararları sürekli gündeme getiriliyor. Peki Kanal İstanbul, Türkiye ve İstanbul'a ne gibi yararlar sağlayacak?

"Türkiye'nin egemenlik haklarını kimler kullanmasını istemezse, işte onlar karşı çıkar. Ülkemize mega projelerin yapılmasını kimler istemezse, işte onlar karşı çıkar. En net ifadeyle söylüyorum... Türkiye'nin büyüyüp güçlenmesini kimler istemezse, işte onlar Kanal İstanbul'un karşısında dururlar" değerlendirmesinde bulunan Milat Gazetesi köşe yazarı Güngör Avcıoğlu'nun bugün kaleme aldığı '​Kanal İstanbul'a kimler karşı çıkar?' başlıklı yazısının devamı şu şekilde:

Çünkü, bunlara göre, Güçsüz ve Zayıf Türkiye'yi kontrol etmesi daha kolaydır. Bu maksatla, memleketimize kendi kaynaklarını yıllarca kullandırtmadılar. Hep basit basit sebeplerle konuyu engellediler.

Şimdi de, Türkiye'nin Kanal İstanbul gibi, çok...