26 / 04 / 2024

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat 2022 oturumlarının dördüncüsü ve son oturumu gerçekleştirilirken, oturum Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Şubat 2022 oturumlarının sonuncusu olan oturum, 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığı üstlenmesiyle yapıldı. 

İBB Meclisi nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. 

Özbakır, konuyla ilgili açıklamasında “Bu mahallemizde yokluklar içinde Anadolu'dan göçüp gelmiş gariban vatandaşlar yaşıyor. Çeşmelerden kovalarla suların taşındığı, 60-70 kişilik sınıflarda ders yapılan, metrobüse, otobüse, minibüse ulaşmak için saatlerce yol yürünen yoksul bir mahallemiz. Şu günlerde Başakşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından fakir fukaranın arsaları üzerine bir çökme operasyonu gerçekleştiriliyor. Vatandaş sabah kalktığında Başakşehir Şahintepe'deki arsasının Arnavutköy Hacımaşlı denen bir mahallesinde olduğunu görüyor. Akşam yatıyorsunuz Başakşehir ilçesinde, sabah kalkıyorsunuz Arnavutköy ilçesindesiniz” ifadelerini kullandı. 

Özbakır, “Rant uğruna ‘Yalan İstanbul' üzerinden gariban vatandaşın arsalarını devşirmek ve bunlar üzerine çökmek gerçekten bana Ak Parti'nin sloganını hatırlatıyor: ‘Yaparsa Ak Parti yapar, çökerse Ak Parti çöker'. Yenişehir'de 2 milyonluk nüfus yaratılmak isteniyor. Bakanlık burada adamına göre imar veriyor. Kadrolaşmayı, ihaleciliği en iyi bilen Ak Parti, imarda da kimine 3 kat, kimine 15 kat vererek kendi yandaşlarına rant devşirmeye devam ediyor. Kim bu 15 kat imar izni verilen şanslı kişiler? Katar Emiri'nin annesi mi? Yoksa Berat Albayrak'ın arazisi mi? 15 kat imar izni verilen şanslı kişilerin açıklanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İBB Meclisi nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Özbakır, “İstanbul'daki tarım arazilerinin imara açılmasını Ürdünlü emlakçı sevinç naralarıyla anlatmıştı. Ürdünlü emlakçıya sevinç naraları attıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büylükçekmece'deki, Çatalca'daki, Silivri'deki çiftçimizin kan ağlamasına neden olmaktadır. Gariban vatandaşın evine, arsasına çökmenize asla izin vermeyeceğiz. Ampul ile geldiniz elektrik ile gidiyorsunuz” dedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; AKP'li Meclis Üyesi Hamdi Demirhan da “Kanal İstanbul'u anlamak vizyon gerektirir. Onun zihniyetinden bunu beklemiyoruz. Çökme anlayışını reddediyoruz. İtiraz süreci şeffaf şekilde yürütülüyor. Kanal İstanbul çevresinde alan hiçbir kişiye tahsis edilmiş bir alan değildir, tüm İstanbullulara ayrılmış bir alandır. Kendisi de gelip istifade edebilir” dedi.

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul bir emlak projesidir!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!


Geri Dön