24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul planlama çalışmaları

Kanal İstanbul planlama çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum , Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi...

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Kanal İstanbul projesinden vazgeçilmesi söz konusu değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nden herhangi bir vazgeçilmenin söz konusu olmadığına vurgu yaparak, "Şu anda yapılması gereken planlama süreci, yine ÇED süreci ilerletiliyor. Bu çerçevede süreç yürüyor. Herhangi bir aksama, problem yok" diye konuştu.

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Kanal İstanbul Projesi'nin planlama alanlarında kişiye özel imar çalışması geçmişte yapılmadığı gibi bugün de bundan sonra da yapılmayacaktır." diye konuştu.

Kanal İstanbul'a hazırlık! 5.7 milyon metrekare alana 45 bin nüfus!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alan, Kanal İstanbul projesi için konut, otel, çarşı, çok katlı mağaza inşa etmek üzere “özel proje alanı” olarak düzenlendi. Planlama alanında 45 bin kişilik nüfusun yaşaması tahmin ediliyor. 

Kanal İstanbul ikilik mi içeriyor? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kanal İstanbul Çalıştayı'nın “Mekansal Planlama, Şehircilik ve Ulaşım” oturumda konuşan  İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkiye Şence Türk, kanalın yapım aşamasında ikilem yarattığını belirtti...

Kanal İstanbul'un öncelikler arasındaki yeri nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul Çalıştayı’nda çevre, tarım, orman, su, ekonomi gibi başlıkların yanında Kanal İstanbul mekansal planlama yönünden de ele alındı...

Kanal İstanbul'a onay veren Ahmet Şahin görevden alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile Kanal İstanbul’a onay verenlerden biri olan İSKİ Planlama Şube Müdürü Ahmet Şahin de görevden alındı…

Kanal İstanbul’a Benelüks ülkeleri talip!

Kanal İstanbul için planlama sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Finansmanla ilgili görüşmeler sürüyor. Çinliler de ilgileniyor ama en çok ilgili olan Benelüks ülkeleri'' diye konuştu.

Kanal İstanbul'un planlama çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum , Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi...

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul planlama çalışmaları Haberi

Kanal İstanbul planlama çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Merkezi'nde, "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuşma yaptı. 

Bakan Kurum, hükümetin ilk 100 gününde 18 ilde 33 Millet Bahçesi yaptıklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, "Bir kısmını yapıyoruz, bir kısmını projelendiriyoruz, bir kısmının açılışını yapacak duruma geldik. O bahçelerde de sadece yeşil alan değil, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar da giderilecek, millet kıraathaneleri de olacak, gençlerin, yaşlıların, kadınların faaliyet gösterebileceği her türlü öğe projede yer alacak." şeklinde konuştu.

Kurum, Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

Bisiklet ve yürüyüş yolları ile gürültü bariyeri projeleri hakkında da bilgiler veren Kurum, şöyle...