23 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesinin resmi güzergahı

Kanal İstanbul projesinin resmi güzergahı

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Kanal projesi ile yeni bir İstanbul'un hatta yeni bir kıtanın doğduğunu söyledi.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinin 3'üncü etabında son dakika! İhalesi 4'üncü defa iptal edildi! 

Arnavutköy’de hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul manzaralı konutlar için gerçekleştirilen ihalede iptal kararı geldi. 5 etap şeklinde inşa edilecek konut projesinin 621 konutluk 3’üncü etabının ihalesi, dördüncü defa iptal edildi. İşte ayrıntılar...

THY ve Emlak Konut’un Dursunköy’deki projesinin ruhsatı alındı! İşte detaylar!

Kanal İstanbul Projesi seçinden sonra tekrar konuşulmaya başlandı. 'Kanal İstanbul' projesinin Dursunköy’de inşaatına onay çıktı. İşte detaylar!

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesinin dayanağı olan imar planı değişikliği ve “rezerv yapı alanı” kararlarına karşı açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. İşte dev proje ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Kanal İstanbul'un maliyeti 5 milyar dolar arttı!

Bakan Karaismailoğlu, 15 milyar dolar olarak hesapladıkları Kanal İstanbul projesinin maliyetinin 20 milyar doları bulabileceğini açıkladı.

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.

Kanal İstanbul'un tanıtım videosunun maliyeti 289 bin 550 TL oldu!

Kanal İstanbul projesinin tanıtım videosu için açılan ihalenin sonuç ilanı 2 senenin ardından belli oldu. 2020'de 3 ayda çekilen ve hazırlanan videonun maliyeti 289 bin 550 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Peki Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzargahından arsa alacak iddiası!

Başakşehir Belediyesi'nin, Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in sınırları içinde toplam 27 bin metrekarelik arsa satın alacağı ileri sürüldü. Kentsel dönüşümde kullanılmak için alınacağı ifade edilen arazilerin değeri takdir komisyonunca tespit edilecek.

Kanal İstanbul projesinin resmi güzergahı Haberi

Kanal İstanbul projesinin resmi güzergahı

Herkesin merakla beklediği Kanal İstanbul projesinde güzergah netleşti. Bu gelişmeyle yatırımcıları ve bölgede arsası olanları yoğun bir dönem bekliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Kanal projesi ile yeni bir İstanbul'un hatta yeni bir kıtanın doğduğunu ifade etti. Özelmacıklı, "Kanal güzergâhı baştan beri öngördüğümüz ve yatırımcılar için tavsiye ettiğimiz hatta belirlendi" dedi.

6 soruda Kanal İstanbul güzergahı!


Yatırımcının riski azaldı

Kanal İstanbul projesinin güzergahının belli olması, yatırımcılar açısından riskleri azalttı. 45 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul projesi Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece ve Avcılar ilçelerinden geçecek. Özelmacıklı, "Kanal güzergâhı baştan beri öngördüğümüz ve yatırımcılar için tavsiye ettiğimiz hatta belirlendi. Daha önce rezerv alan olarak belirlenen bu koridor havaalanına artık liman fonksiyonunu da kazandıracak. Alan seçiminde kamulaştırma maliyetlerinin ve orman alanlarının en az...