25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul gayrimenkule değer katacak!

Kanal İstanbul gayrimenkule değer katacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Kanal projesi ile yeni bir İstanbul'un hatta yeni bir kıtanın doğduğunu söyledi.



Herkesin merakla beklediği Kanal İstanbul projesinde güzergah netleşti. Bu gelişmeyle yatırımcıları ve bölgede arsası olanları yoğun bir dönem bekliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Kanal projesi ile yeni bir İstanbul'un hatta yeni bir kıtanın doğduğunu ifade etti. Özelmacıklı, "Kanal güzergâhı baştan beri öngördüğümüz ve yatırımcılar için tavsiye ettiğimiz hatta belirlendi" dedi.

 

6 soruda Kanal İstanbul güzergahı!


Yatırımcının riski azaldı

Kanal İstanbul projesinin güzergahının belli olması, yatırımcılar açısından riskleri azalttı. 45 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul projesi Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece ve Avcılar ilçelerinden geçecek. Özelmacıklı, "Kanal güzergâhı baştan beri öngördüğümüz ve yatırımcılar için tavsiye ettiğimiz hatta belirlendi. Daha önce rezerv alan olarak belirlenen bu koridor havaalanına artık liman fonksiyonunu da kazandıracak. Alan seçiminde kamulaştırma maliyetlerinin ve orman alanlarının en az etkilenebileceği bölgelerin seçildiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı. 


Gayrimenkule değer katacak

Kanal İstanbul'un deniz seviyesine yakın bölgelerdeki gayrimenkul değerlerine olan etkisine dikkat çeken Özelmacıklı, ""Kanal rakımı yüksek yerlerde, özellikle şehrin kuzey bölümünde çevreden görülmeyecek. Bazı bölgelerdeki derinliğin yüzlerce metre olacağı düşünüldüğünde kanalın etkisinin daha çok Küçükçekmece gölü ve Sazlıbosna bölgesinde daha da etkili olacağını düşünüyoruz. Arsada ise Arnavutköy tercihleri yatırımcısını memnun edecek. Açıklanacak olan yeni çevre düzeni planı ile bu bölgelerde birçok alan imara açılacak" açıklamasında bulundu. 


Yeni köprü ve tünellere hazır olalım

Kanal İstanbul ile 10'a yakın köprü yapılacak.Özelmacıklı "Artık köprü trafiğimiz sadece boğazı geçerken değil kanal üzerinde de söz konusu olacak. Avrasya gibi yeni tüneller de Küçükçekmece gibi yerlerde yapılarak yeni kıtadaki ulaşama çözüm oluşturacak. Oluşturulacak olan yeni yat limanları, yeni lojistik köyler, İstanbul için yeni yatırım fırsatları sunacak" şeklinde konuştu. 


Arnavutköy artık projelerle anılacak

Yatırımcıların Arnavutköy'de yatırım yaptığınu belirten Özelmacıklı "Sadece Arnavutköy'de 2017 yılının ilk 9 ayında 30 bin üzerinde işlem gerçekleşti. Bu işlemlerde ağırlıklı oran ise satışlar. Bölgede hala çok canlı bir piyasa var. Sattıkları fiyatlara yeni yer bulamayan satıcılar pişmanlık da yaşayabiliyor. Artık Arnavutköy arsa yerine inşaat ve projeleri ile anılacak"  dedi. 

 


Geri Dön