26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul tbmm

Kanal İstanbul tbmm

TBMM’de kurulan Müsilaj Komisyonu’nda Kanal İstanbul projesi tartışmalarla gündeme geldi. Milletvekilleri, konuya ilişkin konuştu.

Kanal İstanbul'a dair 118 kritik soru!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul Pojesi'ne dair 118 kritik sorudan oluşan önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu.

Kanal İstanbul'daki arazi sarmalı TBMM'ye taşındı!

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan Aytun Çıray, Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'la ilgili tartışılmaya başlayan kanal üzerindeki arazileri  verdiği önerge ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. 

Yenişehir'deki arazilerin sahiplerinin gizlenmesi TBMM gündeminde!

Son zamanlarda gündemde olan Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir’in tapu sürecinde askıya çıkarılan belgelerde arazi sahiplerinin gizlendiği iddiası TBMM gündemine taşındı. 

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul çıkışı!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığın 2022 yılı bütçesi üzerinde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Kanal İstanbul ile küresel ticarette daha etkin rol oynayacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Kanal İstanbul ve metro projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul boğazın özgürlük projesidir!

TBMM Plan Bütçe Komisyonundaki görüşmelerde Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projenin özgürlük projesi olduğunu dile getirdi. 

TBMM’de Kanal İstanbul tartışması!

TBMM’de kurulan Müsilaj Komisyonu’nda Kanal İstanbul projesi tartışmalarla gündeme geldi. Milletvekilleri, konuya ilişkin konuştu.

Alpay Özalan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Kanal İstanbul'un Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi'nin Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul projesinin fizibilite raporu TBMM gündeminde!

Kanal İstanbul Projesinin fizibilite raporu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı TBMM gündeminde!    

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İklim Komisyonu Kanal İstanbul’u konuştu!

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul gündeme geldi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

Kanal İstanbul ile rezerv konutlar üretilecek!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplantısında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul tbmm Haberi

Kanal İstanbul tbmm

TBMM’de kurulan Müsilaj Komisyonu’nda Kanal İstanbul projesi tartışmalarla gündeme geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal'ın haberine göre; İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Neslihan Özdelice, “Biyolog gözüyle Kanal İstanbul’a  sıcak bakmıyorum. Canlılık ve su şartlarında büyük bir değişime sebep olacak” diye konuştu. 

MHP milletvekili Hasan Kalyoncu ise, “Kanal İstanbul'un miüsilaja etkileri" tartışmaları esnasında, bu tartışmalara girildiği zaman komisyonun alanı dışına çıkıldığına dikat çekerek bilimsel verilere dayanılmadan yorumda bulunulamayacağını dile getirdi. Kalyoncu’nun bu sözlerini CHP’li Müzeyyen Şevkin, “Marmara’yı konuşuyoruz ama” itirazı geldi. Kalyoncu da “Kanal İstanbul’la ilgili süreç başladı zannediyorum. Yapıldıktan sonra bakacağız artık etkisi var mı, yok mu?” diyerek yanıtladı. Şevkin “Bir bilim insanı olarak size saygı duyuyorum gerçekten ama ‘Yapıldıktan sonra bakarız’ falan olmuyor”...