19 / 04 / 2024

TBMM’de Kanal İstanbul tartışması!

TBMM’de Kanal İstanbul tartışması!

TBMM’de kurulan Müsilaj Komisyonu’nda Kanal İstanbul projesi tartışmalarla gündeme geldi. Milletvekilleri, konuya ilişkin konuştu.



TBMM’de kurulan Müsilaj Komisyonu’nda Kanal İstanbul projesi tartışmalarla gündeme geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal'ın haberine göre; İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Neslihan Özdelice, “Biyolog gözüyle Kanal İstanbul’a  sıcak bakmıyorum. Canlılık ve su şartlarında büyük bir değişime sebep olacak” diye konuştu. 

TBMM’de Kanal İstanbul tartışması!

MHP milletvekili Hasan Kalyoncu ise, “Kanal İstanbul'un miüsilaja etkileri" tartışmaları esnasında, bu tartışmalara girildiği zaman komisyonun alanı dışına çıkıldığına dikat çekerek bilimsel verilere dayanılmadan yorumda bulunulamayacağını dile getirdi. Kalyoncu’nun bu sözlerini CHP’li Müzeyyen Şevkin, “Marmara’yı konuşuyoruz ama” itirazı geldi. Kalyoncu da “Kanal İstanbul’la ilgili süreç başladı zannediyorum. Yapıldıktan sonra bakacağız artık etkisi var mı, yok mu?” diyerek yanıtladı. Şevkin “Bir bilim insanı olarak size saygı duyuyorum gerçekten ama ‘Yapıldıktan sonra bakarız’ falan olmuyor” dedi. 

TBMM’de Kanal İstanbul tartışması!

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muharrem Balcı  çok sayıda çevre mühendisinin denetimlere ilişkin açıklamalarını dile getirdi. Bu eleştirilerle ilgili konuşan AKP’li İlyas Şeker, “Biraz daha bilimsel konuşursanız memnun oluruz. Sizi yetiştiren TÜBİTAK’taki hocalara saygı olun” diyerek tepki gösterdi. CHP’li vekiller “Bilimsel görüş bunlar. Tahammül edin. Cumhurbaşkanı’nın görüşlerini teyit etmeyin” ifadelerini kullanırken Balcı ise denetimlerindeki yetersizliği, “Sayın Vekilim, yüksek lisans yapan öğrencimiz denetçi, iki buçuk ay kapalı kalıyor, çalışmıyor; denetim haftası geldiği zaman bir hafta çalıştırılıyor. Her şey çok güzel mi dememiz lazım?” diyerek anlattı.  

Türkiye'nin Kanal İstanbul'a ihtiyacı var!

Kanal İstanbul projesinde imar planı değişikliği!


Geri Dön