18 / 04 / 2024

Kanal İstanbulun sektöre etkisi

Kanal İstanbulun sektöre etkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında 'Çılgın Proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul, son yedi yılda Arnavutköy, Küçükçekmece, Avcılar ve Başakşehir ilçelerindeki 22 bölgede konut fiyatlarını yükseltti..

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

Asgari ücret ve memur maaşlarına zam sonrası gözler özel sektöre çevrildi, işte olası tahminler

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekliye bu yıl yapılacak zam oranını yüzde 30'a yükseltti. 2023 yılı için asgari ücret artışı ise yüzde 55 oranında yapıldı. Peki tüm bu veriler ışığında özel sektöre yüzde kaç zam olacak? İşte merak edilen o tahmin...

Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, özel sektöre yönelik asgari ücret desteğinin 2023 yılında arttırılacağını duyurdu.  Özel sektöre asgari ücret desteği 2023’te ne kadar artaracak? İşte ayrıntılar…

Haziran ayı konut satışları sektöre umut verdi!

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı konut satış rakamları, sektöre umut oldu...

43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul etkinlikleri sektöre katma değer sunacak!

Bu sene 43’üncü kez gerçekleştirilecek olan 43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul etkinlikleri sektöre katma değer sunmaya hazırlanıyor.

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Yeni konut satışlarının ise yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması sektörün geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. 

Birevim'den 'Tasarrufa İlk Adım' kampanyası ile sektöre yeni soluk!

Tasarruf finans modelini ilk kez ev ve araba sahibi olmanın ötesine taşıyan Birevim, “Tasarrufa İlk Adım” kampanyası ile sektöre yeni bir soluk kazandırdı.

Nizameddin Aşa:Bankaların faiz kararı sektöre canlandırma getirecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa bankaların faiz indirimiyle ilgili değerlendirme yaptı. Aşa, "Bu karar sektöre canlandırma getirecek" dedi.  

İzocam Optiflex sektöre yeni bir söylem kazandırıyor!

İzocam, sektöre kazandırdığı yeni ürünü olan, “termoekonomik” olarak tanımladığı “İzocam Optiflex” ile sektöre yeni bir söylem de kazandırıyor

Emlak Bankası sektöre nefes aldıracak!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Emlak Bankası’nın devreye alınmasıyla ilgili konuştu. Yılmaz, "Emlak Katılım Bankası sektöre nefes aldıracak" dedi.

Adnan Polat: Bankaların reel sektöre desteği artmalı!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat yaptığı açıklamada bankaların reel sektöre daha fazla destek olması gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul sertifikası sektöre kazandırdı!

‘Sertifika ile ev almak çok kolay’ sloganıyla dar gelirlinin konut projelerinden yarlananmasını sağlayan sertifikalar inşaatçıya kazandırdı. Piyasaya sürülen 3.37 milyon sertifika sektöre nefes aldırdı.

Emlak Bankası sektöre umut oldu!

Yeniden faaliyete başlayacak Türkiye Emlak Bankası’nın, ‘bitmeyen proje’ ve ‘yüksek kredi faizi’ sorunlarını çözmesi bekleniyor. Gayrimenkul sektörünü yeniden yapılandıracak sistem sektöre umut oldu.

Kanal İstanbulun sektöre etkisi Haberi

Kanal İstanbulun sektöre etkisi

Türkiye'de geliştirilen mega projeler daha hayat bulmadan güzergahlarına değer katıyorlar. Üçüncü Havalimanı, Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinde olduğu gibi dünyanın en büyük ulaşım projelerinden biri olması beklenen Kanal İstanbul için de benzer durum söz konusu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 2011 yılında 'Çılgın Proje' olarak açıkladığı bu proje, son yedi yılda Arnavutköy, Küçükçekmece, Avcılar ve Başakşehir ilçelerindeki 22 bölgede konut fiyatlarını yükseltti. Çılgın Proje, Arnavutköy'deki tarla ve arsaların fiyatlarına da yükseliş getirdi.

Çılgın Proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi, bugünün cumhurbaşkanı o dönemin ise başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk açıklandığında takvimler 2011 'i gösteriyordu. İstanbul'a "ikinci Boğaz hattı" olarak planlanan bu projeyle İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafik yükünün azaltılması hedefleniyor. Büyük ses getiren projenin net güzergahı...