18 / 04 / 2024

kapadokya turist durumu

kapadokya turist durumu

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerinin önemli kültür turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da ki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya'daki turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 12 düştü!

Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı. 2015 yılının ilk 7 ayında bölgede konaklayan yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre %18,3 düştü.

Kapadokya Aşıklı Höyük'teki turist sayısı arttı!

Aksaray'da, 11 bin yıllık geçmişe sahip, Orta Anadolu'nun en eski yerleşim birimi Aşıklı Höyük'e gelen ziyaretçiler, Kapadokya'nın ilk köyünü gezerek adeta bir tarih yolculuğuna çıkabiliyor.

Çinli turist sayısı 2 yılda 106 bine ulaştı!

Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı son 2 yılda 50 binden 106 bine çıktı. Kapadokya'ya beklenen 1-2 grup daşında otel rezervasyonlarında iptal yaşanmadı. Türkiye'ye gelişlerin sürmesi bekleniyor.

Kapadokya'ya 6 ayda 1 Milyon 244 bin turist geldi!

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 1 milyon 244 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ne turist ilgisi artıyor!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden Aksaray Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmek istediği ilk 3 noktadan biri.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ni 183 bin 941 turist ziyaret etti!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlar arasında yer alan Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl arttığı bildirildi.

Kapadokya'da yabancı turist ilgisi yoğunlaştı!

Dünyanın en önemli kültür, doğa, manzara ve sıcak hava balonculuğu merkezlerinden Kapadokya'da, önceki gün yapılan milletvekili seçimleri nedeniyle yerli turist bulunmazken, yabancı turistler açığı kapattı.

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyon turist ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerinin önemli kültür turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da ki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Göreme'nin nüfusu kadar turist yeni günü karşılıyor!

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da, sıcak hava balonlarının merkezi Göreme beldesinin nüfusu kadar turist, güneşin ilk ışıklarıyla havada yeni güne başlıyor.

Kapadokya'ya gelen Japon turist sayısı düşüyor!

TÜRKİYE’ye gelen Japon turist sayısı düşüyor. En büyük kayıp ise Kapadokya’da yaşanıyor. Bölgeye gelen Japon sayısında geçen yıla göre yüzde 30 düşüş var. Sektör temsilcileri, bunda IŞİD korkusunun etkili olduğuna işaret ediyor.

Kapadokya'da turist sayısı azaldı!

Peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, bu yılın ilk üç ayında 364 bin 563 turist ziyaret etti.

Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi'ne ziyaret arttı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu,yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk üç ayda 364 bin 563 oldu.

kapadokya turist durumu Haberi

kapadokya turist durumu

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısı geçen yıla göre artış gösterdi. Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa örenyeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Ozkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon 18 bin 31 6...