26 / 04 / 2024

Kapadokyadaki balonlar

Kapadokyadaki balonlar

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya 'havadan' para yağıyor. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı.

Kapadokya'da balon fiyatları 100 Euro'dan başlıyor! Yabancılar akın akın gidiyor! 

Sıcak hava balonlarıyla bilinen Kapadokya'da en ucuz uçuş fiyatı 100 Euro olunca yerli turistler fiyatlara tepki gösterdi. Türkler, balonları yalnızca izlemekle kaldıklarını söyledi. 

Konut fiyatlarında balon var mı? 

Konut balonu, kişisel gelir veya konut maliyetlerinden bağımsız olarak, hane halkının beklentileri nedeniyle spekülatif bir şekilde konut fiyatlarında meydana gelen ani yükselişler ve düşüşler olarak tanımlanabilir. Buna göre Türkiye'de yer yer konut balonları oluşmuştur.

Andre Sapir: Türkiye gayrimenkul balonlarıyla değil dışa açılarak büyüdü!

Ekonomi profesörü Andre Sapir, “Türkiye spekülasyonlar ya da gayrimenkul balonlarıyla değil dışa açılarak büyüdü” dedi. İşte haberin ayrıntıları...

Konutta balon nedir?

Balon nedir? Piyasalarda balonlar uçuşup duruyor. iyi de nedir bu balon? Kimler şişirir? Söner mi? Patlar mı? Uçar mı? Aslında çok basit bir tanımı var. Eğer piyasanın olması gerekenden çok daha pahalı olduğunu düşünüyorsanız, balon der geçersiniz.

Kapadokya'daki balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya 'havadan' para yağıyor. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı.

Kredi balonu ve gelişen ülkeler!

2008 yılında Batı ülkelerinin “subprime” konut ipotek kredileri ile ürettiği global finansal kriz başlangıçta Latin Amerika dahil gelişen ülkeleri pek fazla hırpalamayacak gibi görünüyordu. Alt tarafı onlar henüz dev kredi balonlarını yaratmamışlardı.

Göreme'nin nüfusu kadar turist yeni günü karşılıyor!

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da, sıcak hava balonlarının merkezi Göreme beldesinin nüfusu kadar turist, güneşin ilk ışıklarıyla havada yeni güne başlıyor.

Kapadokya'da kültür, Erciyes'te kayak turizmi ile gelişiyor!

Peri bacaları ve de balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı.

Kapadokya ve Erciyes Dağı aynı turizm paketinin içinde pazarlanıyor!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı. İkisi bir arada paketi sunuluyor.

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.

Konutta bölgesel balon riski var!

TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, genel olarak bir konut balonundan bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek, bu durumda bölgesel balonlar akla geliyor diye açıklamada bulundu.

Kapadokya'da balonlar uçamıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşları olumsuz hava şartları nedeniyle 3 gündür yapılamıyor. Bölgede uçuş kararları anlık hava tahmin raporlarına göre yönlendiriliyor.

Kapadokya’da balonlar yağış engeline takıldı!

Kapadokya'da yağışlı ve de sisli hava nedeniyle balon turları yapılamadı.Sabah erken saatlerinde balon turlarına katılmak için kalkış ofislerine giden turistler, olumsuz hava sürpriziyle karşılaştı.

Kapadokyadaki balonlar Haberi

Kapadokyadaki balonlar

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da faaliyet gösteren sıcak hava balonları, 2015 yılında bölge ekonomisine yaklaşık 100 milyon euro katkı sağladı. Peri bacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri, yer altı şehirleriyle yılda 2,5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya’da, sıcak hava balonları da yoğun ilgi görüyor. Sabah saatlerinde havalanan onlarca sıcak hava balonuyla görsel bir yolculuğa çıkan turistler, bölgenin ekonomisine de çok ciddi katkıda bulunuyor. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, gün bazında dünyada en çok uçuş yapılabilen yerin Kapadokya olduğunu ifade etti. 


GÜNDE 150 BALON UÇUYOR


Erciyes ve Hasan dağının milyonlarca yıl önce püskürttüğü küllerin oluşturduğu tüf tabakanın, yağmur ve rüzgarın aşındırmasıyla peri bacalarını ortaya çıkardığını dile getiren Cingil, dünyanın bir çok ülkesinden gelen ziyaretçinin karadan olduğu kadar havadan da bu...