28 / 03 / 2024

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.



Yılda 3 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya ile Erciyes Dağı Kayak Merkezi "kültür kayağı" konseptiyle aynı turizm paketinde yer almaya başladı. 


Büyükşehir Belediyesine bağlı Erciyes AŞ tarafından geliştirilen "Kültür kayağı" konseptiyle hazırlanan paket turlarla, turistler, hafta sonunu Kapadokya'nın mistik coğrafyasında geçirme imkanı bulurken hafta içi ise 3 bin 917 metre yüksekliğe sahip Erciyes Dağı'nda kayak yapabiliyor. 


Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamı 300 milyon avroluk bir yatırım olan Erciyes Master Planı'nı hazırlarken projenin hem kentin hem de bölgenin turizm gelirini arttırmasını hedeflediklerini söyledi.


Büyükşehir Belediyesince hazırlanan projenin bölgeye de katkı sağlaması için somut adımlar atıldığını belirten Cıngı, bir zamanlar  Kapadokya Krallığı'nın başkenti olan Kayseri ile Kapadokya'nın turizmden birlikte yararlanmalarını amaçladıklarını dile getirdi.


Kayseri ile Kapadokya'yı turizmde bir arada pazarlamaya çalıştıklarını anlatan Cıngı, şöyle konuştu:


"Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi, Kapadokya bölgesinin sınırları içinde yer alıyor. Kapadokya, bir dünya markası. Bölgenin en büyük sıkıntısı gelen turistin bölgede fazla kalmaması. Turist ortalama 2 gün konaklıyor. Bölge turizmcisi de gelen turisti bölgede nasıl daha fazla konaklatabilirizin derdinde. Kışın bölgedeki işletmeler bazıları turist olmadığı için iş yerlerini kapatmak zorunda kalıyor. Kapadokya, Kayseri'ye 45 dakika uzaklıkta. Farklı zamanlarda turist ağırlayan bu iki değerin turiste birlikte ev sahipliği yapması için adımlar attık."


- Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür


Cıngı, Kapadokya ve Kayseri'deki yerel yöneticilerin bir araya geldiğini ve bir komite oluşturulduğunu, projenin ilk meyvelerinin geçen yıl Hollandalı bir tur operatörünün 5 gün Erciyes, 2 gün Kapadokya olmak üzere hazırladığı paketle aldıklarını belirtti.


Paketin yüzde yüz memnuniyet sağladığını vurgulayan Cıngı, şunları kaydetti:


"Birçok kayak türü var, yürüyüş kayağı, tur kayağı, helikopterden  atlayarak yapılan adrenalini yüksek kayak türü gibi. Kültür kayağı konsepti ise yok. Bize tescilli olan ve literatüre bizimle giren 'kültür kayağı' konseptini uygulamaya koyduk. Turist cuma Kapadokya'ya gidiyor, hafta sonunu bölgenin farklı, büyülü atmosferinde geçiriyor. Hafta içi de Erciyes sakin olduğu için buradaki tesislerimizde teleferiğe biniyor, parkurlarımız da kayağını yapıyor. Bu program Hollanda'nın ardından bu yıl Rusya'ya, Fransa'ya sıçradı. Aynı paketi veya benzerini acenteler sayesinde hem iç hem de dış turizmde uygulamaya devam edeceğiz. Turiste kültür gezisini Kapadokya'da, kayarak spor yapma keyfini ise Erciyes'te yaşama imkanı veriyoruz."


Cıngı, Ocak ayında gerçekleştirilecek EMITT Fuarı'nda bu projeyi tekrar bölge belediye başkanları, turizm acenteleriyle bir araya gelerek görüşeceklerini söyledi.


Cıngı, rivayetlere göre, Kapadokya'nın bugünkü şeklini almasında Erciyes Dağı'nın lavlarının da payı olduğunun anımsatarak, "Kapadokya ve Erciyes işbirliği milyonlarca yıl önce başlamış aslında. Kapadokya, anlatılanlara göre Erciyes'in lavlarının ve zaman içinde rüzgar ile yağmurun etkisiyle bugünkü halini almış Bu işbirliğini bugün de devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön