18 / 04 / 2024

Kapadokyadaki mağara evler

Kapadokyadaki mağara evler

Kapadokya bölgesinde turistlere ilk çağların doğallığını yaşatarak kültürel yöndeki ziyaretlerini yapmalarını sağlamak amacıyla birbiri ardına yapılan butik otel tarzındaki mağara evler, yılbaşında da turistlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor.

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

5 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 45. İstanbul Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak amacıyla "Yüzyılın Koşusu" sloganıyla büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu özel etkinliğe halkın ulaşabilmesi için toplu taşıma ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.

A101’de filtre kahve makinesi 399 TL’ye, araç içi el süpürgesi 179 TL’ye, su dalgası maşası 349 TL’ye düştü!

A101’in 19 Ekim tarihli yeni aktüel ürünler kataloğu paylaşıldı. Bu kapsamda, filtre kahve makinesi 399 TL’ye, araç içi el süpürgesi 179 TL’ye, su dalgası maşası 349 TL’ye düştü. İşte A101 fiyat listesi 19 Ekim 2023...

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Eyüp Güloğlu tarafından kuruldu.

Ankara'da toplu taşıma o tarihte ücretsiz olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı birinci toplantısında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehir içi toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi karara bağlandı.

Otomobile ilgi bitiyor derken patladı! Ocakta kaç araç satılığına çok şaşıracaksınız!

Pandemi dönemiyle otomobile olan talep durmak bilmiyor. Vatandaşın pandemi döneminde toplu taşıma araçlarından uzak durabilmek adına yöneldiği otomobil piyasası, salgının hemen akabinde patlayan enflasyonla yatırımcı için de çok önemli bir gelir kapısı oldu. Geçtiğimiz sene hem sıfır hem de ikinci e

İstanbul’da toplu taşımaya zammı geldi? 2022 İETT tarifesi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu taşıma fiyatlarına yüzde 40 zam yapıldığı duyurmuştu. İBB, akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından toplu taşıma araçlarına zam teklifinde bulunmasıyla yeni rakamlar da ortaya çıkmış oldu.

2022 Marmaray ücretleri ne kadar? 2022 Marmaray tarifesi!

Marmaray, İstanbul’un en önemli toplu taşıma araçlarından biri. Vatandaşlar, 2022 Marmaray ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte detaylar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yeni ara zammı değerlendirdi: 6 bin lira değil 4 bin lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜİK'in yüzde 78,6 olarak açıkladığı enflasyon oranlarını değerlendirdi. Bakan Bilgin, Temmuz'da asgari ücrete yapılan ara zam, emekli ve memur maaşlarında yapılacak artışlarla ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Öğrencilere toplu taşıma ücretsiz oldu! Metro metrobüs ve vapurda geçerli olacak

İstanbul'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenci ve sınav görevlileri, bu hafta sonu toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek. Sınavın 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

Kapadokyadaki mağara evler Haberi

Kapadokyadaki mağara evler


Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde turistlere ilk çağların doğallığını yaşatarak kültürel yöndeki ziyaretlerini yapmalarını sağlamak amacıyla birbiri ardına yapılan butik otel tarzındaki mağara evler, yılbaşında da turistlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor.


Kapadokya bölgesinde ilk etapta Göreme ve Ürgüp ilçelerinde başlayan ve daha sonra da Avanos, Uçhisar, Ortahisar, Mustafapaşa, İbrahimpaşa, Çavuşin ve Ayvalı gibi merkezlerde de butik otel tarzında 1990’lı yıllarda yaygınlaşan yumuşak tüf kayalara oyulu mağara evler, yerli ve yabancı turistlere verilen nitelikli hizmet ve uzmanlaşmış turizm çalışanı ile bölge turizmini Avrupa standartlarını da aşan bir düzeye getirdi. Bölgedeki turistik konaklama tesislerinde konaklama ücretleri 25-50 Avro arasında değişirken, mağara evlerde sadece bir gece konaklamanın bedeli 1500 Avro düzeyine kadar çıkabiliyor. İlk çağın mistik tüm değerlerini oldukça rahat...