07 / 05 / 2024

kapalı maraş türk müteahhitler

kapalı maraş türk müteahhitler

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

Erkan Güral'dan Kapalı Maraş açıklaması!

Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral Kapalı Maraş hakkında açıklama yaptı. 

Fuat Oktay'dan Kapalı Maraş açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde yer alan ve 46 yıl sonra bir bölümü halkın kullanımına açılan Kapalı Maraş'ı ziyaret etti.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Türk müteahhitlerin Maraş heyecanı!

KKTC’nin 1974’ten beri kapalı olan Maraş kenti yerleşim ve imara bugün açılıyor. Türk müteahhitler bölgenin yeniden inşasında bulunma planları yaparken, hukuki zeminin oluşturulmasını ve uygulama modelinin de belli olmasını bekliyor.

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ın açılması için çalışmalar hızlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan'Hayelet Şehir' Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmaları yoğunlaştırdıklarından bahsederek "Maraş'ı insanlığa kazandıracağız" dedi.

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Kapalı Maraş için yol haritası hazırlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kapalı Maraş'ın açılması için verdiği desteğe dikkat çekti.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş için yasal düzenlemeler ve teknik çalışmalar başlayacak!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kroonavirüs salgını sürecinde bütün alanlarda olduğu gibi kapalı Maraş'ın açılması konusunda da duraksama yaşandığını fakat bu konudaki çalışmaların yakında yeniden hız kazacağını belirtti...

Kapalı Maraş'ın açılma süreci hızlandırılıyor!

Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, koronavirüsle beraber 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması hakkında çalışmalar hızlandı. 46 yıl boyunca kapalı olan "Hayalet Şehir" in yeniden faaliyete geçmesi için yol haritası belirlendi.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ta bazı bina ve oteller yıkılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'ın askeri bölge statüsünden sivil statü olarak değişmesi gerektiğini ifade etti. Ersin Tatar, " Şehirde bazı binalar sahipleri tarafından tamir edilecek, bazıları da yeniden inşa edilmek için yıkılacak." dedi...

kapalı maraş türk müteahhitler Haberi

kapalı maraş türk müteahhitler

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş’ın bugün kısmi olarak açıldı. Peki Kapalı Maraş'ın açılması ne anlam taşıyor? Kıbrıs Maraş Türk bölgesi mi? Boşaltılmış yapılar ne olacak? Tamamen açılması durumunda inşaat sektörü açısından yatırım üssü haline gelir mi? Türk Emlak Haber Ajansı, Kıbrıs’ın yasak bölgesi Maraş üzerine analiz hazırladı. 

Maraş Kimin sorumluluğunda? Neden Kapatıldı?

Kıbrıs 1974 yılında yapılan askeri harekatla bugünkü şeklini alarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bugünkü halini aldı. Rum yönetimi ile Türk tarafı arasında tampon bölge görevi gören Maraş bölgesi Türk silahlı kuvvetleri tarafından boşaltılarak kapatılmıştı. KKTC sınırları içinde kalan bölge BM tarafında da denetlenen bir bölge olarak biliniyor. Kontrolü tamamen Türk tarafında olan Maraş için 46 yıl sonra kısmi olarak halka açılma kararı alındı. AB, Amerika,...