25 / 04 / 2024

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 



1974'te kapatılan ve 46 yıldır atıl vaziyette olan Kapalı Maraş, KKTC hükümetinin girişimleriyle yeniden hizmete geçirilmek amacıyla açılmaya çalışıyor. Özellikle çalışmaların son düzlükte olduğu bilgisini veren KKTC Başbakanı Ersin Tatar, yakın bir süre içerisinde Maraş konusunda çözümün sağlanacağını söylerken, Rum tarafı Maraş'ın turizme kazandırılmaması ve açılmaması için engel olmaya çalışıyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Rum yönetimi Cumhrbaşkanı Nikos Anastasiadis, Maraş'ın açılmaması için BM'den yardım talep etti. 

BM'YE AÇILMASIN ÇAĞRISI

Hükümet Sözcüsü Kiriakos Koushos, Anastasiadis ve Guterres'in telefon görüşmesi yaptığını duyurdu. 

Koushos'un aktardığına göre Anastasiadis, Guterres'in Türkiye'nin kentin yeniden yapılandırılması ve yasal sakinlerinin dönmesi olasılığının araştırılması için iki toplumlu bir komite kurulması yönündeki teklifini tekrarladı.

Koushos, "Anastasiadis, Guterres'e Maraş'ın tek taraflı olarak açılmasının ve Türk gemilerinin Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesindeki sondaj çalışmalarının gebe olduğu olumsuz sonuçları anlattı. Ona göre bu eylemler, Kıbrıs sorununun çözümü için mutabık kalınan esaslardan cayma niyetinde olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu. 

Kapalı Maraş açılacak, Türkler blöf yapmadı!


Geri Dön