26 / 04 / 2024

Kapalı Maraş açılacak, Türkler blöf yapmadı!

Kapalı Maraş açılacak, Türkler blöf yapmadı!

Güney Kıbrıs'ta 'sözde' Maraş Belediye Başkanı' Simos Yoannu, Maraş'ın açılmasının kendileri için mezar taşı olacağını ifade ederek, Türklerin blöf yapmadığını söyledi.



Güney Kıbrıs'ta 'sözde' Maraş Belediye Başkanı' Simos Yoannu, 'Hayelet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılması için çalışmaların hızlandırıldığını, Türklerin blöf yapmadığını söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Maraş'ın açılmasının kendileri için mezar taşı olacağından bahseden Yoannu, "Türkler blöf yapmıyor. Maraş’ın yerleşime açılmasını engellemek için belediye olarak elimizden geleni yapacağız, bütün karar merkezlerine başvuracağız. Maraş’ın tamamen yerleşime açılması kararı aslında Kıbrıs sorununa mezar taşı olur, uzlaşılmış çözüm çerçevesi içerisindeki çabaların sonu olur. Kapalı Maraş yalnız Maraş’ı ve Maraşlıları ilgilendiren bir konu değildir. Yerleşime açılmasını engellemek için derhal ve acilen harekete geçilmelidir" dedi. Öte yandan, Rum medyası da Rum yönetimi lideri Nikos Anastasaidis'i, Maraşlıları kandırmakla suçladı ve "Anastasiadis çözüm tiyatrocusu" açıklamalarında bulundu. 

Rum medyası da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in Kapalı Maraş'ın açılmaması için BM, AB ve güçlü ülkeler nezdinde girişimlerde bulunduklarını yazdı. 

“RUM LİDERLER BİZİ ALDATTI”

Rum Politis gazetesi de yorum haberinde Rum yönetimini Maraş ile ilgili sert sözlerle eleştirilerde bulundu. Rum yönetiminin Maraş'la ilgili birçok fırsatı teptiğini yazan Politis, şu ifadeleri kullandı: "Yarım yüzyıldır kayıplar yaşıyoruz çünkü hiçbir zaman olguları ayakları yere başar ve gerçekçi şekilde göremedik veya görmek istemedik. Meydanı bizim taraftaki Anastasiadis gibi çözüm tiyatrocularına bıraktık."

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ın açılması için çalışmalar hızlandı!

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!


Geri Dön