27 / 04 / 2024

Kapıcı için vergi ödenmesi

Kapıcı için vergi ödenmesi

Site yönetimleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Biyan kapıcı için vergi ödenir mi sorusunu yanıtladı...

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Kapıcı için vergi ödenir mi?

Site yönetimleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Biyan kapıcı için vergi ödenir mi sorusunu yanıtladı...

Gelir getirmeyen iş yerleri için vergi muafiyeti var mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan, geliri olmayan iş yerleri için emlak muafiyeti olup olmadığı sorusunu yanıtladı. 

İş yerleri için vergi avantajı!

Konutlar dışında bazı iş yerleri için de emlak vergisi muafiyeti sunuluyor. peki hangi iş yerleri vergi avantajından yararlanıyor? İş yerini kiraya veren vergi ödeyecek mi? İşte tüm merak edilenler....

Ev sahipleri için vergi zamanı!

Konut ve iş yeri kiralarına ait gelir vergisi beyan dönemi başladı. İşte 2020 yılı için kira vergisi hakkında merak edilen 23 soru ve yanıtı...

Mülk sahipleri için yol haritası!

Kira geliri olan mülk sahipleri için vergi ve beyanname dönemi başladı. Ev sahipleri evden çıkmadan tüm işlemlerini internetten tamamlayabiliyor. İşte 10 maddede internetten beyanname doldurma...

Balıkesir Büyükşehir'in borçları için araziler satılıyor iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının kapılması için arazilerin satışa sunulduğunu belirtti.

İşten ayrılmak isteyen kapıcının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kapıcılık yapıyorum. Hiçbir resmi tatilde izin verilmedi, sürekli çalıştım. Ayrıca site, kalmam için ev tahsis etti. Bu şartlarda ben ne kadar tazminat alırım?' sorusunu cevapladı.

Kapıcılar için yeni asgari ücret ne oldu?

2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Açıklanan bu ücret ile kapıcılar için asgari ücret de 3 bin 40 TL'ye yükselmiş oldu.

Yerebatan Sarnıcı gergi güçlendirme projesi için onay geldi! 

Koruma Kurulu, İBB'nin yıkılma tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı için hazırladığı gergi güçlendirme projesine onay verdi. 

Kiracılar için vergi yükleri hafifletildi!

Ticari veya mesleki faaliyetler için yapılan kiralamalar, dernek ve vakıflara ait taşınmazların kiralanması dolayısıyla yapılan kira ödemeleri üzerinde uygulanmakta olan yüzde 20 vergi kesintisi yüzde 10’a indirildi. 

Kapıcı için vergi ödenmesi Haberi

Kapıcı için vergi ödenmesi

Sivil inisiyatif oluşturma ve güçlerini birleştirme kararı alan tesis yönetim dernekleri ve tedarikçileri, Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği toplantısında bir araya geldi.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, toplantıda site yönetimleriyle ilgili önemli maddeler konuşuldu.,

Site yönetimleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Biyan konuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Doç. Dr. Özgür Biyan gerçekleştirilen çalıştayda site yönetimlerinin yaşadığı vergi sorunlarını DİLE getirdi. Açıklanan Gelir Vergisi Kanunu’nun 23. maddesine göre sitelerde “Kapıcı, kaloriferci ve bahçıvan”ların vergi sorumluluğu olmadığını kaydeden Biyan, Danıştay’ın verdiği kararlar doğrultusunda  site yönetimlerinin kurum şeklinde nitelendirilerek vergilendirilemeyeceğini kaydetti.

KAT MALİKİ, HAVUZ- OTOPARK GELİRİ VERGİSİNDEN SORUMLU OLUR MU?

Doç. Dr. Özgür Biyan kat malikinin havuz otopark geliri vergisinden sorumlu olup olamayacağı ile ilgili...