25 / 04 / 2024

Kapıcı için vergi ödenir mi?

Kapıcı için vergi ödenir mi?

Site yönetimleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Biyan kapıcı için vergi ödenir mi sorusunu yanıtladı...



Sivil inisiyatif oluşturma ve güçlerini birleştirme kararı alan tesis yönetim dernekleri ve tedarikçileri, Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği toplantısında bir araya geldi.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, toplantıda site yönetimleriyle ilgili önemli maddeler konuşuldu.,

Kapıcı için vergi ödenir mi?

Site yönetimleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Biyan konuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Doç. Dr. Özgür Biyan gerçekleştirilen çalıştayda site yönetimlerinin yaşadığı vergi sorunlarını DİLE getirdi. Açıklanan Gelir Vergisi Kanunu’nun 23. maddesine göre sitelerde “Kapıcı, kaloriferci ve bahçıvan”ların vergi sorumluluğu olmadığını kaydeden Biyan, Danıştay’ın verdiği kararlar doğrultusunda  site yönetimlerinin kurum şeklinde nitelendirilerek vergilendirilemeyeceğini kaydetti.

Kapıcı için vergi ödenir mi?

KAT MALİKİ, HAVUZ- OTOPARK GELİRİ VERGİSİNDEN SORUMLU OLUR MU?

Doç. Dr. Özgür Biyan kat malikinin havuz otopark geliri vergisinden sorumlu olup olamayacağı ile ilgili olarak da şunları söyledi:  “Bu düzenlemelerin ayağı yere basmıyor. Örneğin kat malikleri, havuz, otopark gelirlerini yönetime bıraksalar bile vergiden sorumlu oluyorlar. Ancak, apartman ve sitelerin ortak ihtiyaçlarında harcanması şartıyla bu gelirlerden vazgeçtiklerini belirtmeleri çözüm olarak düşünülebilir” 

 

Tapuda üç boyutlu dönem resmen başlıyor!


Geri Dön