26 / 04 / 2024

kapıcı kaç yılda emekli olur

kapıcı kaç yılda emekli olur

İş Kanununda belirtilen haklara sahip olan kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat oluyor.. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. Peki, kapıcı kaç yılda emekli olur?

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Borsada işlem gören bir şirketin temettü ödemesi yatırımcıların birçoğu için tercih nedeni. Peki Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler son 5 yılda kaç kere temettü ödedi?  

10 bin TL parası olanlar dikkat! Yüzde 1 kazançla 1 yılda 378 bin, 2 yılda 1.5 milyon TL'niz olabilir!

Elinde birikmiş parası olanlar ve yatırımcılar, merakla yatırım araçlarından elde edilen gelirleri araştırıyor.198 bin takipçili Efe Yakup Karahanlı isimli kullanıcı, 10 bin TL ile 1, 2 ve 3 yılda ne kadar kazanç elde edilebileceğine ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdı?

Borsa yatırımcıları hangi hissenin ne kadar kazandırdığını merak ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdığını paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

2024 Ocak emekli zammında son dakika! Yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Yılbaşına iki ay kala emekli maaşlarındaki son durum da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Demir fiyatları bir yılda 800 TL artı! 1 ton inşaat demir fiyatı bugün ne kadar? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zamanlarda indirim üstüne indirim gelen demir fiyatları bir yılda toplam 800 lira artış kaydetti. Peki geçen sene bugün demir fiyatları ne kadar? Bugün 1 ton demir fiyatı kaç lira? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı. Gübre fiyatlarındaki yükseliş, gram altını resmen geride bıraktı. Peki hangi gübre bugün kaç TL?

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Kardeşe verilen tapu bozulur mu? Tapu kaç yılda bozulur?

Tapu sahipleri ellerindeki tapulara dair bazı sorulara yanıt aramaktadırlar. Onlardan biri de tapu bozma durumudur. Tapu kaç yılda bozulur? İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

kapıcı kaç yılda emekli olur Haberi

kapıcı kaç yılda emekli olur

Kapıcı kaç yılda emekli olur?

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişiler, kapıcı oluyor.


İş Kanununda belirtilen haklara sahip olan kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Ayrıca, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabilir. 


Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebilir. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmaz.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcı kaç yılda emekli olur?


2008 yılında yürürlüğe giren...