24 / 04 / 2024

Kapuzbaşı şelaleleri

Kapuzbaşı şelaleleri

Aladağlar'ın gizli cenneti: Kapuzbaşı Şelaleleri Aladağlar'ın zirvelerindeki kar ve buzulların erimesiyle beslenen şelaleler 500 metrekarelik bir alana yayılıyor. Şehirden uzak bir tatil geçirmek isteyen doğa tutkularının gözde mekanları arasında.

Kapuzbaşı Şelaleleri turistlerin ilgisini çekiyor!

Aladağlar Milli Parkı sınırları içinde 500 metrekarelik bir alana yayılan Kapuzbaşı Şelaleleri, şehirden uzak sakin bir tatil geçirmek isteyen doğa tutkularının gözde mekanları arasında yer alıyor...

Orhan Düzgün: Kapuzbaşı yerli ve yabancı turizm acentelerine tanıtılmalı!

Kayseri kent merkezine 190 kilometre Adana'nın Aladağ ve Kozan ilçelerine de yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kapuzbaşı Takım Şelaleleri, 500 metrekarelik alanda 7 şelaleden oluşuyor.

Malatya Millet Bahçesi şehre nefes aldıracak!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Malatya, kendisine özgü tarihiyle, şelaleleri , parkları, kervansaray ve camileriyle dikkat çekiyor. Yeni yapılacak millet bahçesiyle de şehir nefes alacak...

Trabzon Çal Mağarası'na seyir terası inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası’na, seyir terası inşa ediyor.

Kayseri Kapuzbaşı Şelaleleri için kesin koruma kararı!

Kayseri İli, Yahyalı İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri Doğal Sit Alanı kapsamına giren alan koruma altına alındı.

Aladağ Belediyesi'nden ekolojik panorama projesi!

Uçsuz bucaksız ormanları, şelaleleri, yalçın kayalıkları, bozulmamış doğasıyla Torosların eteğinde saklı bir cennet olan Aladağ ekolojik panorama projesiyle gündemde. 

Mustafa Çelik: Kayseri Kapuzbaşı için master plan yapılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin değerlerine sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi.

Aladağlar Milli Parkı ihaleye çıkıyor!

Aladağlar Milli Parkı doğa turizmine açılıyor. Kapuzbaşı Şelaleleri ile Yedigöller’in de yer aldığı Aladağlar Milli Parkı doğa turizmi için ihale edilecek.

Antalya şelaleleri yapılaşma nedeniyle yok oluyor!

Antalya’da 1965’li yıllara kadar 40-50 metre yükseklikteki falezlerde oluşan 30 şelaleden çoğunluğunun yok edildiği belirtildi.

Mehmet Özhaseki: Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri'deki Kapuzbaşı Şelalesi'nde incelemelerde bulundu. Özhaseki, ''Kayseri'ye önemli yatırımları konuşmaya geldik''dedi.

Sinop Erfelek Tatlıca Şelaleleri turistlerin gözdesi!

Sinop'un Erfelek ilçesinde 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen ve bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiği Erfelek Tatlıca Şelaleleri, turistlerin ilgi odağı oldu.

Geyik Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile son yıllarda doğaseverlerin dikkatini çeken Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak nitelendirilen Geyik Kanyonu'nu turizme kazandırılıyor.

Sinop Erfelek Tatlıca Şelaleleri'ne ziyaretçi akını!

Sinop'un Erfelek ilçesinde 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen ve bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiği Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Manavgat Şelalesi'nden sonra en çok ziyaret edilen yer oldu.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri'ni 150 bin kişi ziyaret etti!

Sinop'un Erfelek ilçesinde 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen ve bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiği Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Manavgat Şelalesi'nden sonra en çok ziyaret edilen yer oldu.

Antalya'nın cenneti Uçansu Şelaleleri!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Akçapınar Köyü sınırlarındaki çam ve sandal ağaçlarıyla kaplı ormanda onlarca metre yükseklikten akan gizli cennet Uçansu Şelaleleri, yüzülebilen göletleriyle doğa tutkunlarının büyük ilgisini çekiyor.

Kapuzbaşı şelaleleri Haberi

Kapuzbaşı şelaleleri

Aladağlar'ın gizli cenneti: Kapuzbaşı Şelaleleri Aladağlar'ın zirvelerindeki kar ve buzulların erimesiyle beslenen şelaleler 500 metrekarelik bir alana yayılıyor Aladağlar Milli Parkı sınırları içinde 500 metrekarelik bir alana yayılan Kapuzbaşı Şelaleleri, şehirden uzak sakin bir tatil geçirmek isteyen doğa tutkularının gözde mekanları arasında yer alıyor. 


Kayseri'nin Yahyalı ilçesine 76 kilometre mesafedeki doğa harikası şelaleler, yaz kış eksilmeyen suyuyla her mevsim farklı güzellikler sunuyor. 500 metrekarelik bir alan içerisinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri'ni oluşturan 7 ayrı şelalenin toplam debisi yaz aylarında saniyede 27 bin 500 litreye ulaşıyor. Kayalardan fışkıran sularının 30-76 metre yükseklikten dökülerek oluşturduğu görsel şölen ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Şelalelerin suları Zamantı Irmağı üzerinden Çukurova'ya hayat veren Seyhan Nehri'ne karışıyor. Şehirden uzakta doğayla baş başa kalarak stres atmak isteyenlerin gözde mekanları...