19 / 04 / 2024

Kapuzbaşı Şelaleleri turistlerin ilgisini çekiyor!

Kapuzbaşı Şelaleleri turistlerin ilgisini çekiyor!

Aladağlar Milli Parkı sınırları içinde 500 metrekarelik bir alana yayılan Kapuzbaşı Şelaleleri, şehirden uzak sakin bir tatil geçirmek isteyen doğa tutkularının gözde mekanları arasında yer alıyor...




Aladağlar Milli Parkı sınırları içinde 500 metrekarelik bir alana yayılan Kapuzbaşı Şelaleleri, şehirden uzak sakin bir tatil geçirmek isteyen doğa tutkularının gözde mekanları arasında yer alıyor.


Kayseri'nin Yahyalı ilçesine 76 kilometre mesafedeki doğa harikası şelaleler, yaz kış eksilmeyen suyuyla her mevsim farklı güzellikler sunuyor.


500 metrekarelik bir alan içerisinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri'ni oluşturan 7 ayrı şelalenin toplam debisi yaz aylarında saniyede 27 bin 500 litreye ulaşıyor. Kayalardan fışkıran sularının 30-76 metre yükseklikten dökülerek oluşturduğu görsel şölen ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. 


Şelalelerin suları Zamantı Irmağı üzerinden Çukurova'ya hayat veren Seyhan Nehri’ne karışıyor.


Şehirden uzakta doğayla baş başa kalarak stres atmak isteyenlerin gözde mekanları arasında yer almaya başlayan  Kapuzbaşı Şelaleleri ilkbaharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor. Piknik ve mesire alanlarının bulunduğu şelalelerin çevresindeki restoran ve ahşap konaklama tesisleri hizmet veriyor.


 


- Aladağlar'daki doğa turlarının son noktası


 


Uzun bir parkurdan oluşan Aladağlar turlarının tamamlandığı son nokta olan şelaleler, bu turlara katılan yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.


Son yıllarda bazı seyahat acentelerinin Kapadokya bölgesini de kapsayan doğa turlarına dahil ettiği Kapuzbaşı Şelaleleri, bozulmamış doğasıyla fotoğraf tutkunlarını da kendisine çekiyor.


 



AA


Geri Dön