23 / 04 / 2024

kar timi nedir

kar timi nedir

İstanbul'da geceyarısından itibaren yoğun kar yağışı beklenirken, Atatürk Havalimanı'nda uçuşların olumsuz etkilenmemesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) 'Kar Timi' hazır kıta bekliyor...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kimler arasında yapılır?

Gayrimenkul alanında kullanılan ve belirli bir işlemi kapsayan kat karşılığı anlaşması önemli bir kavramdır. Bu anlaşma gayrimenkulde söz sahibi olan belirli kişiler arasında yapılır ve önemli bir amaç taşır. Peki kat karşılığı anlaşması nedir ve kimler arasında yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşmada nelere dikkat edilir?

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşması ne anlama gelmektedir? Bu sorular çok sık sorulmaktadır. Peki Kat karşılığı anlaşması nedir?

Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte 5 günlük hava tahmini…

İstanbul’da Aybar Kar Fırtınası bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 9-14 Mart tarihlerinde Aybar Kar Fırtınası, İstanbul’u etkisi altına alacak. Peki Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte detaylar…

Tapu ipoteği karşılığı kredi nedir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi kullanmak için gerekli belgeler ile birlikte kredi kullanılmak istenen bankaya müracaat ediliyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi nedir? Tapu ipoteği karşılığı kredi için ne gerekir?

Uygulama imar planı raporu nedir?

İmar planı, imar uygulamalarına esas teşkil etmek üzere yapılan belediyeler tarafından organize edilen planlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, uygulama imar planı raporu nedir?

Mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir?

Mirasta paylaşmanın tamamlanmasından sonra mirasçılar, paylarına düşen mallar için birbirlerine karşı satım hükümlerine göre sorumlu oluyor. Peki, mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir? İşte Medeni Kanun esasları..

Rızai taksim nedir?

Hisseli tapu sahiplerinin taşınmazlarının mülkiyet hakkı için yaptıkları işlemler arasında rızai taksim yer alıyor. Peki, rızai taksim nedir? Müşterek mülkiyete konu gayrimenkullerin rızaen taksiminin vergi mevzuatı karşısındaki durumu nedir?

İpoteğin terkini nedir?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ipoteğin terkini nedir? İpoteğin terkini nasıl olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde teminat mektubu nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahipleri ile müteahhitler arasında yapılan anlaşmaya dayanarak hazırlanıyor. Sözleşmede bazı teminat yöntemleri bulunuyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesinde teminat mektubu nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı!

Müteahhit ile yapılacak kat karşılığı inşaat sözleşmelerinin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçerlilik şartı nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı var mı?

2a arazi nedir?

2a arazi; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin A bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2a arazi nedir?

kar timi nedir Haberi

kar timi nedir

Akşam saatlerinden itibaren göreve başlayan DHMİ'nin 'Kar Timi', Atatürk Havalimanı pistleri, taksi yolları ve havalimanına inen-kalkan uçakları kar ve etkilerinden korumak amacıyla bütün hazırlıklarını tamamladı. DHMİ'nin "karla mücadele" kapsamında 20 aracı da hazır tutuluyor. Atatürk Havalimanı apronundaki özel garajda tutulan araçlar, anında müdahale için hazır kıta bekletiliyor. Karla mücadele için garajda hazır bekletilen araç filosunda, 10 adet karla mücadele aracı, 3 adet kar püskürtme aracı, 2 adet küçük kar temizleme aracı, 1 adet kar üre atma aracı, 2 adet Icing (buz çözmek için kimyasal madde atan) aracı ve 2 adet denetleme aracı bulunuyor. 

Personel de, vardiyalı şekilde 24 saat boyunca Atatürk Havalimanı'nda uçuşların olumsuz etkilenmemesi için yoğun çaba...