19 / 04 / 2024

karadeniz turizm 2015

karadeniz turizm 2015

Türkiye'nin Kafkaslar'a, Orta Asya ülkelerine açılan kapısı olan ve geçen yıl yaklaşık 6 milyon 100 bin kişinin giriş çıkış yaptığı Sarp Sınır Kapısı, Doğu Karadeniz başta olmak üzere Türk turizmine de önemli katkı sağlıyor.

Karadeniz Ziraat Turizm İnşaat Ve Eğitim Kurumları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadeniz Ziraat Turizm İnşaat Ve Eğitim Kurumları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Hüseyin Karadeniz  ve Recep    Karadeniz tarafından kuruldu.

Doğu Karadeniz'de 2015'te en fazla konut Trabzon'da satıldı!

Doğu Karadeniz illerinde 2015 yılında en fazla konut Trabzon'da, en az konut ise Gümüşhane'de satıldı. Trabzon'da 12 bin 634, Gümüşhane'de bin 256 adet konut satıldı.

Karadeniz'in turizm geliştirme raporu hazırlandı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültür Bilimleri Akademisi Başkanı Prof. Dr. Kemal Üçüncü başkanlığında hazırlanan "Karadeniz Bölgesi'nde Kültür ve Ekoturizm Bağlamında Sürdürülebilir Turizm Geliştirme Raporu" açıklandı.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Güler Deri Konfeksiyon Gıda İnşaat Turizm Taşımacılık Dayanıklı Tük. Mal.Sn.ve Tic.Ltd.Şti.Karadeniz Şb. açıldı!

Güler Deri Konfeksiyon Gıda İnşaat Turizm Taşımacılık Dayanıklı Tük. Mal.Sn.ve Tic.Ltd.Şti.Karadeniz Şb. Ahmet Güler Şube Müdürlüğünde 1 milyon 500 bin TL sermaye ile 18 Kasım'da Gaziosmanpaşa 'da açıldı.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan yeşilyol açıklaması!

Trabzon’daki Yeşilyol çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Doğu Karadeniz Turizm Master Taslak Planı çerçevesinde, Yeşilyol projesi kapsamında Trabzon il sınırları içerisinde yeni yol yapımının olmadığını ifade etti.

Turizm sektörü 2015 yılında 5 milyar dolar zarar edecek!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Antalya’da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile TÜROFED’in 10. Yılını değerlendirerek turizm sektörü ile ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Osman Ayık, “2015 yılı kaybımız yaklaşık 5 milyar doları bulacak” dedi

Doğu Karadeniz turizmi yatırımcılarını bekliyor!

Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Doğu Karadeniz, turizm taleplerinin karşılanabilmesi için yatırımcılardan destek bekliyor. Yapılan açıklamada, son yıllarda dünyanın dört bir yanından insanların tatil için Türkiye'ye geldiğini belirtildi.

Turizm gelirleri 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 1,3 arttı!

TÜİK 2015 yılı I. Çeyrek (Ocak-Mart) ‘Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; turizm geliri Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu.

Vizyon Turizm 2015 tüketici kalite ödülü aldı!

Dünya Tüketiciler Günü kapsamında düzenlenen Avrasya Kalite Ödül Töreni 14 Mart Cumartesi günü Sefaköy ArmoniPark ’ta gerçekleşti.

MITT Moskova 2015 Turizm Fuarı 18-21 Mart'ta!

Turizm sektörünün devleri Rusya'nın başkenti Moskova'daki "MITT'2015 Seyahat ve Turizm Fuarı"na hazırlanıyor. Fuar 18-21 Mart tarihleri arasında Moskova'da gerçekleşecek..

Bodrum 2015 turizm sezonuna hazır!

Beyaz evleri, butik otelleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, 2015 yılı turizm sezonu hazırlıkları sürüyor.

2015'te turizm sektöründe yüzde 6 artış bekleniyor!

Turizm sektörü 2014’ü beklentiler çerçevesinde 41.4 milyon turist ve 34.3 milyar dolar gelirle kapattı. Alternatif turizm alanlarının ön plana çıkacağı 2015’te ülkeye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 6 artış göstereceği tahmin ediliyor

karadeniz turizm 2015 Haberi

karadeniz turizm 2015

Türkiye'nin Kafkaslar'a ve Orta Asya'ya açılan kapısı olan, geçen yıl yaklaşık 6 milyon 100 bin kişinin giriş çıkış yaptığı Sarp Sınır Kapısı, yolcu giriş çıkışı açısından Türkiye'nin en büyük sınır kapısı konumuna gelirken, yaşanan bu hareketlilik bölge turizmine yansıyor.


Hopa ilçe merkezinin 15 kilometre doğusundaki Gürcistan sınırında 1988 yılında hizmete giren, adını yöredeki Sarp köyünden alan ve Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkaslar ile Orta Asya ülkelerine, Gürcistan'ın da Türkiye üzerinden Avrupa'ya açılan kapısı olması bakımından büyük öneme sahip olan Sarp Sınır Kapısı'ndaki yolcu ve araç yoğunluğu her geçen gün artıyor.


Özellikle 10 Aralık 2011'den beri Türk ve Gürcistan vatandaşlarının pasaporta ihtiyaç duymadan sadece nüfus cüzdanıyla Türkiye ve Gürcistan'a geçebilmesi uygulamasının başlamasının ardından yoğunluğu rekor düzeylere çıkan Sarp Sınır Kapısı, yolcu giriş çıkış...