29 / 03 / 2024

karadenizdeki şehirlerin mimari yapısı

karadenizdeki şehirlerin mimari yapısı

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresince yapılan çalışmayla, Karadeniz Bölgesinde 8 ilin mimari özellikleri tespit edildi. Yüce, "Bu çalışmaların projelerini ve fizibilitelerini yaptırmalarıyla ilgili girişimleri başlattık. " dedi.

TOKİ ilk Yerel Mimari Uygulama Projesi'ni tamamladı!

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından ilk kez “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen ve 923 konuttan oluşan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları projesi tamamlandı.

Türkiye'de kentlerin tasarımı dünya standartlarında olacak!

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor.

Şehirler için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor!

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor.

7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçları açıklandı!

TOKİ tarafından açılan "7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması" sonuçları açıklandı. Akdeniz Bölgesi adına ödülü Mimar İrem Çiçek'in liderliğinde, konusunu Antakya'dan alan bir Konut Sitesi Projesi aldı

Rönesans Mimari İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rönesans Mimari İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ömer Cucu, Savaş Gümüş tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 5 Kasım'da Beykoz, Kavacık Mahallesi'nde kuruldu.

Maher Gayrimenkul Mimari Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maher Gayrimenkul Mimari Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Fatih Demir, Mehmet Şahin tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 6 Kasım'da Başakşehir, Başak Mahallesi'nde kuruldu.

7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın ödül töreni 11 Kasım'da!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve iştiraki Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın sonuçları belirlenmiştir.

Babacan Mimari Yapı İnşaat Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Babacan Mimari Yapı İnşaat Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Ertekin, Bünyamin Yıldız tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 3 Kasım'da kuruldu.

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı.Çanakkale Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu "Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi" ulusal proje yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 37 proje katıldı.

Çanakkale Sosyal Konutlar Kentsel Yenileme Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Çanakkale Belediyesi Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın sonucu belli oldu. Sonuçlar Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de ilan edildi...

Bu cami, şekil ve mimari özellikleriyle dünyada tek!

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 depreminde yıkılan Tozlu Cami'nin yerine inşa edilen cami, şekil ve mimari özellikleriyle dünyada tek. Özel açıyla tasarlanan caminin tavanında bırakılan boşluk mekanda sürekli hava sirkülasyonu sağlıyor.

Ankara'nın yöresel mimari dokusu Gölbaşı'nda yaşatılacak!

Gölbaşı Belediyesinin, Ankara''nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla başlattığı Ankara Evleri Projesi kapsamında yapımı süren ev sayısının 22''den 25''e çıkarıldığı bildirildi...

Toya iç mimari tasarım ve mimari kategorilerinde iki ayrı ödül aldı!

Toya, 2014 - 2015 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin Avrupa ayağı European Property Awards'ta, "İç mimari tasarım" (Interior Architecture Design) ve Mimari (Architecture) kategorilerinde iki ayrı ödül aldı.

karadenizdeki şehirlerin mimari yapısı Haberi

karadenizdeki şehirlerin mimari yapısı

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, bölgedeki yerel mimari tip projelerin teminini ve tespitini yaptıklarını söyledi. 

Yerel mimari özelliği gösteren her ilin kendi mimari özelliğindeki çalışmaları toparladıklarını dile getiren Yüce, "Bu çalışmaların projelerini ve fizibilitelerini yaptırmalarıyla ilgili girişimleri başlattık. Bununla ilgili 8 ilde (Samsun, Ordu, Rize, Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt) 2016 yılı yatırım programına alınmasıyla ilgili gerekli tekliflerin hazırlığı içerisindeyiz" dedi. 

Yüce, ilgili yerlerden onay alınmasıyla 8 ildeki turizm merkezlerinde her ilin yerel mimarisine uygun mimari tip projeleri hayata geçirmek için gerekli çalışmaları başlatacaklarını belirterek, "Birtakım duyumlarda olduğu gibi 'yaylalara 5 yıldızlı oteller, apartmanlar, gökdelenler dikilecek, doğa tamamen inşaat haline gelecek' sözlerine biz tamamen şiddetle karşıyız. Böyle bir Turizm Master Planı çalışması söz konusu değildir" ifadelerini kullandı. 


ÇALIŞMALARIN TEMELİ DOĞAYI ÖN PLANA...