26 / 04 / 2024

karakaş konağı restorasyon

karakaş konağı restorasyon

Malatya tarihinde önemli bir yere sahip olan Karakaş Konağı, Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra hazırlanan restorasyon projesi ile aslına uygun olarak restore edilip kullanıma sunulacak.

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Tarihi Tekeşoğlu Konağı gençlik merkezi oldu!

Uşak’ta bulunan Tekeşoğlu Hacı Abdulkadir Konağı 2013 yılında restore edildi. Restorasyon çalışmaları biten Tarihi Konağı 5 yıllığına gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

İzmit Mesut Barış Konağı yarın açılıyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Mesut Barış Konağı'ndaki çalışmaları tamamladı.

Sakarya Alicanlar Konağı tamamlandı!

Şehrin Kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan isimler ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Alicanlar Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Kocaeli Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nda sona gelindi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlıyor.

Sakarya Alicanlar Konağı tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Alicanlar Konağı’nda başlattığı restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 

Sakarya Alicanlar Konağı’nda sona gelindi!

Alicanlar Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Dış cephe tamamlandı. İç kısımlarda sona yaklaştık. İnşallah Mayıs ayında çalışmalarımızı tamamlayarak açılışa hazır hale getireceğiz. ” dedi.

İzmir'deki Alanyalı Konağı restore edilecek!

Başlattığı restorasyon atağıyla yıkılmaya yüz tutan tarihi yapıları ayağa kaldıran Konak Belediyesi, Kemeraltı'nda yer alan Alanyalı Konağı'nı restore edecek.

karakaş konağı restorasyon Haberi

karakaş konağı restorasyon


Meydana gelen yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Karakaş Konağı için Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından Rölöve - Restitüsyon - Restorasyon projeleri hazırlandı.  Hazırlanan Projeler aynı zamanda Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylandı.

Karakaş Konağının Malaya Büyükşehir Belediyesine devrinin ardından proje ihalesine çıkılarak, 2016 Haziran ayında ihalesi gerçekleştirildi. İhale kararının onaylanmasının ardından restorasyon çalışmalarına başlanmış olup, restorasyon çalışmalarının herhangi bir aksilik çıkmadığı taktirde bir yıl gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor. 

Karakaş Konağında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında yangından büyük oranda zarar gören ahşap elemanlar tamamen yenilenecek. Daha önceki restorasyon çalışmaları sırasında beton katkısıyla yapılan sıvalar dökülerek yerine aslına uygun olarak Horasan harç kullanılacak. Gerekli görülen yerlerde ise yine aslına...