25 / 04 / 2024

karaköy tünelin 139. yaşı

karaköy tünelin 139. yaşı

Londra metrosundan (1863) on iki yıl sonra 17 Ocak 1875 hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, bu yıl 139. yaşını kutluyor. Kutlama nedeniyle karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcuları müzik resitali ile karşıladı...

Vaneda, ilk mağazasını Karaköy'de hizmete açtı!

Türkiye’nin ilk yerli outdoor ayakkabı markası Vaneda, ilk mağazasını Karaköy'de hizmete açtı...

Karaköy’deki tarihi Ziraat Bankası binasının restorasyonu 2 yıl uzadı!

Karaköy’de yer alan tarihi Ziraat Bankası binasının restorasyon çalışması 2 yıl önce başlatılmıştı ancak çalışmalar statik hatalar nedeniyle en az 2 yıl uzayacak...

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Kale Grubu, Karaköy'deki binasını sanat tasarım merkezine dönüştürdü! 

Kale Grubu ilk genel merkezi olan Karaköy'deki binasını, İSTKA'nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, merkezin açılışı töreninde konuştu.  

Seba İnşaat Karaköy ve Dolapdere’deki otelleri için ARTIC ile el sıkıştı!

Seba İnşaat, Karaköy ve Dolapdere’de yer alan iki otelinin satışı konusunda Katarlı Al Rayyan Tourism Investment Company (ARTIC) ile anlaştı...

Hilton Motto Karaköy'de açılacak!

Türkiye’nin turizmde yükselişe geçmesiyle yabancı otel zincirleri rotasını yeniden buraya çevirdi. Motto, dünyayla aynı anda İstanbul Karaköy’de açılacak.

MGallery, Türkiye’deki ilk otelini Karaköy’de açtı!

MGallery otel koleksiyonunun Türkiye’deki ilk örneği olan “The Galata İstanbul Hotel MGallery by Sofitel” Karaköy’de 180 yıllık tarihi binada açıldı. 

Bingöl Kiğı'daki tünelin inşaatı bu yıl bitecek!

Bingöl Kiğı’da yapılan Karayolları yatırımları hakkında bilgi veren Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı M.Ali Sabaz, Bingöl Kiğı'daki tünelin bu yıl tamamlanacağını bildirdi.

Karaköy'de konut fiyatları 8 yılda 2,5 kat arttı!

Karaköy bölgesinde saha araştırması gerçekleştiren EVA Gayrimenkul, beş yıl önce gayrimenkul fiyatlarında hızlı bir değer artışı göstermeye başlayan Karaköy bölgesinin, Galataport projesiyle birlikte atağa kalktığını ortaya koyuyor.

Türkiye genelinde 94 tünelin inşaatı devam ediyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, geçen yıl 57 kilometre uzunluğunda 44 tünel tamamlandı. Türkiye genelinde 272 kilometre uzunluğunda 94 tünelin yapım çalışmalarına devam ediliyor.

Novotel Karaköy'de hizmete giriyor!

Dünyada 3800 otel ile hizmet veren dev otelcilik zinciri AccorHotels, Akfen GYO ortaklığında turizm yatırımlarının Türkiye'deki 14. halkası Novotel İstanbul Bosphorus Oteli Karaköy'de misafirleriyle buluşturuyor.

110 yıllık Karaköy Tütün Han satılıyor!

Coldwell Banker Angel Gayrimenkul’ün portföyünde bulunan ve ‘Tütün Han’ olarak bilinen tarihi Union Han bu hafta satışa sunulacak. 110 yıllık yapının büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Karaköy'de gayrimenkul fiyatları son 2 yılda yüzde 50 arttı!

Yerli yabancı yatırımcılar Karaköy bölgesinde her türlü gayrimenkulü alıyor. Farklı sektörlerden birçok yatırımcı bölgeye adeta akın ediyor. Galataport'un etkisiyle genelev bölgesi Zürafa Sokak'taki binalar bile talep görüyor...

karaköy tünelin 139. yaşı Haberi

karaköy tünelin 139. yaşı


Karaköy ile Beyoğlu arasında çalışan ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, 139. yaşını kutluyor. 


Londra metrosundan (1863) on iki yıl sonra 17 Ocak 1875 hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, bu yıl 139. yaşını kutluyor. Kutlama nedeniyle karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcuları müzik resitali ile karşıladı. Çeşitli müzisyenler eşliğinde gün boyu yolculara müzik ziyafeti devam edecek.


17 Ocak 1875 tarihinde, yerli ve yabancı çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı törenle hizmete açılan ahşap vagonlu ve buharlı Tünel, 1971 yılında elektrikli hale getirildi. Karaköy ile Beyoğlu arasındaki 573 metrelik mesafeyi 90 saniyede alan Tünel, günde ortalama 200 sefer yaparak 12 bin dolayında yolcu taşıyor. Tünel, Galata köprüsüne 140, Haliç’e 90, Galata Mevlevihanesi’ne 70 metre mesafede bulunuyor....