27 / 04 / 2024

karayolları trafik kazaları

karayolları trafik kazaları

Çok seyahat edenler, .bu haber sizin için! Ulaştırma Bakanlığı, kara yolları altyapısındaki 70 ölüm noktasını belirledi.

B sınıfı ehliyetlerde yeni dönem başlıyor!

Ehliyeti olan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldığı duyuruldu. Buna göre, yapılana açıklama kapsamında Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli değişiklik resmen yürürlüğe girerek uygulanmaya başlandığını kaydetti. İşte haberin detayları.

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

Milyonlarca araç sahibini kapsıyor! O bedeli ödemek zorunlu oldu: Ödemeyenin başı dertte!

Yargıtay, trafik kazalarında 'kullanım kaybı tazminatı' konusunda emsal teşkil eden bir karar verdi. Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, trafik kazası sonrası kiralanan aracın kira bedelinin geri alınmasını talep eden bir kişinin açtığı davanın reddini hukuka aykırı buldu. Yargıtay, kaza nedeniyle aracı k

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı?

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı? bu ve buna benzer sorular son zamanda artan trafik kazaları ile sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

Mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisi 2022'ye ertelendi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7159 sayılı Kanunda mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden tüketicilerle ilgili düzenlemeler de bulunduğuna dikkat çeken Avukat Doğan, mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisinin ertelendiğini söyledi...

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Boğaziçi'ne imar düzenlemesi!

TBMM Başkanlığı'na sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesinde yer alan alanlardaki taşınmaz maliklerin imar barışından yararlanması amaçlanıyor.

İstanbul'da hafriyat kamyonlarına tepki eylemi!

İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde toplanan bir grup, hafriyat kamyonlarının karıştığı ölümlü trafik kazalarına karşı eylem yaptı...

Denizli'deki Kayhan Tüp Geçidi mecliste konu oldu!

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kayhan Tüp Geçidi çıkışında yaşanan trafik kazalarına ve sorunun çözümüne ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Manisa Alaşehir'e yeni kavşak projesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir’de sık sık yaşanan trafik kazaları ile gündeme gelen ve halk arasında Üzümlü Kavşak olarak bilinen mevcut alana yepyeni bir kavşak projesi geliştiriliyor.

Almanya'da ev kazaları trafikten üç kat daha fazla can aldı!

Almanya'da 2015 yılında ev kazaları trafik kazalarından neredeyse üç kat daha fazla can aldı. Bir yılda meydana gelen ev kazalarında 9 bin 815 kişi hayatını kaybetti. Bu bir önceki yıla oranla yaklaşık 800 kişilik bir artışa işaret ediyor.

İsmail Bulut: Trafik kazalarında beton bariyerler çok önemli!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan metrobüs kazasında, çelik bariyerlerin kopmasıyla karşı şeride geçen metrobüs çok sayıda insanın yaralanmasına ve maddi hasara sebep olurken, yol güvenliği sorunu tekrar gündeme geldi.

karayolları trafik kazaları Haberi

karayolları trafik kazaları


Trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen Bakanlık, kara yolu altyapısındaki 70 kara noktadaki eksiklikleri gelecek yıl gidermeyi planlıyor.


Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren kara yollarında viraj çapları genişletilecek, yeni kavşak düzenlemeleri, yaya üst geçitleri ve sinyalizasyon sistemleri yapılacak.


2008 yılında giderilmesi planlanan kara noktaların Bartın, Adana, Mersin, Konya ve Bolu'da yoğunlaştığı belirlendi. Bu kara noktalardan çoğunun kavşak yapımı-düzenlemeleri ve kurp (yolun eğri gelen kısmı) iyileştirilmesi ile ilgili olduğu dikkat çekti.


-KARA NOKTALAR-


2008 yılında bitirilmesi planlanan kaza kara noktaları ve kaza potansiyeli yüksek yerler şunlar:


-Kocaeli-Yalova devlet yolu Kullar köprülü kavşağına radarlı ikaz


sistemi kurulması.


-İzmit Kuruçeşme mevkine radarlı hız ikaz sistemi kurulması.


-Muğla 43. kilometrede kurp iyileştirilmesi.


-Konya Beyşehir-Toplukonut kavşağının yapılması.


-Aksaray Ağaçören Ortaköy il yolu 36-37. kilometreler arasında kurp iyileştirmesi.


-Konya Akören-Çevre yolu Çumra ayrımı kavşağının yapılması.


-Konya Akören-çevre yolu Konya...