27 / 04 / 2024

Karmaşık sit ne demektir

Karmaşık sit ne demektir

Sit alanları, özellikleri ve bulunduğu alanlara göre çeşit ve derecelere ayrılıyor. Sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmiyor ve koruma altında tutuluyor. Peki, karmaşık sit alanı nedir?

Marmara'da 7 büyüklüğünde 2 farklı deprem bekleniyor! Deprem uzmanından kritik açıklama: Büyük deprem ne zaman olacak?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyük deprem ne zaman ve kaç şiddetinde olacak?

Güncel fındık fiyatları ne kadar? Trabzon, Ordu, Giresun fındık fiyatları belli oldu! 16 Mart 2023 fındık fiyat listesi

Güncel fındık fiyatları çiftçiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki güncel fındık fiyatları ne kadar? 2023 fındık fiyatları kaç lira? Trabzon, Ordu, Giresun fındık fiyatları belli oldu! 16 Mart 2023 fındık fiyat listesi.

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mirasçılar belli durumlarda anlaşma sağlayamaz yani kanıda olamazlar ve bu durumda anlaşmazlıklar çıkar. Peki “Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?” İşte detaylar!

Siemens 14 kişilik solo bulaşık makinesi ne kadar? İşte Siemens 14 Mart 2023 fiyat listesi 

Kalabalık bir aileyiz diyenler, Siemens iQ500 Solo 60 cm Inox Bulaşık Makinesi ne kadara satılıyor, özellikleri neler sizler için araştırdık. İşte haberin detayları..

Serie 2 Solo Bulaşık Makinesi ne kadar? İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi…

Serie 2 Solo Bulaşık Makinesi ne kadara satılıyor? Bosch bulaşık makinelerinin fiyatları açıklandı. İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi…

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Vestel BM 4202 WIFI 4 Programlı Bulaşık Makinesi ne kadar? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi…

Vestel BM 4202 WIFI 4 Programlı Bulaşık Makinesi ne kadara satılıyor? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi…

Çiftçiler müjde! Serbest piyasada fındık 62 TL'ye yükseldi! Yükseliş sürecek mi? İl il fındık fiyatları ne kadar?

Fındık üreticisi 2023 fındık fiyatlarını merak ediyor. Serbest piyasada fındık 62 TL'ye yükseldi. Peki, fındıkta yükseliş sürecek mi? İllerde fındık fiyatları ne kadar?

Kadife 15 TL çinekop 115 TL hamsi 10 TL! Bursa balık halinde balık fiyatları ne kadar? İşte 9 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bursa’da haldeki balık fiyatları belli oldu. Kadife 15 TL, çinekop 115 TL, hamsi 10 TL’ye satılıyor. Bursa balık halinde balık fiyatları ne kadar oldu? İşte 9 Ocak 2023 fiyat listesi…

Altın çocuk küpeleri ne kadar? Altın çocuk küpe fiyatı kaç TL? 6 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi

Kız çocukları için alınabilecek en değerli hediyeler arasında yer alan altın çocuk küpelerinin fiyatları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Altın çocuk küpeleri ne kadar? Altın çocuk küpe fiyatı kaç TL? 6 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi.

Siemens Solo bulaşık makineleri ne kadar? İşte 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

Yaşamı kolaylaştıran, akıllı enerji kullanımı ve su tasarrufu sağlayan Siemens Solo bulaşık makineleri ne kadar oldu? İşte Siemens Solo bulaşık makineleri 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

KYK 3 aylık burs ne zaman yatacak? İlk burs ne kadar yatacak 2023?

KYK burs veya krediye hak kazanan öğrenciler, KYK 3 aylık burs ne zaman yatacağını merakla soruyor. İşte merak edilen detaylar!

Peugeot 508 Aralık fiyatları ne kadar oldu? 0 faiz fırsatını kaçırmayın! 23 Aralık 2022 fiyat listesi...

Peugeot 508, Aralık ayına özel 140 bin TL'ye 12 ay  yüzde 0 faiz fırsatıyla satışta. Peki Peugeot 508 Aralık fiyatları ne kadar oldu? En ucuz Peugeot 508 kaç TL? İşte 23 Aralık 2022 fiyat listesi...

Karmaşık sit ne demektir Haberi

Karmaşık sit ne demektir

Karmaşık sit alanı nedir?

Sit alanı, tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli görülmüş alanlar olarak tanımlanıyor.


Sit alanları ender bulunmaları, özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli olan, yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Korunması gerekli olan sit alanları, özellikleri ve bulunduğu alanlara göre çeşit ve derecelere ayrılıyor. Sit alanları çeşitleri arasında,  kentsel sit alanı, tarihi sit alanı, arkeoloji, doğal sit alanı, kırsal sit alanı ve karmaşık sit alanları yer alıyor.  Ayrıca, sit alanları 1. derece, 2. derece ve 3. derece sit alanları olarak derecelendiriliyor.


Karmaşık sit alanı...

En...