29 / 03 / 2024

Kars Beylerbeyi Sarayı otel mi olacak

Kars Beylerbeyi Sarayı otel mi olacak

Kars Kalesi'nin eteklerinde yer alan Beylerbeyi Sarayı, restorasyonun ardından butik otel olarak turizme kazandırılacak

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor! 

Boğaz'ın kıyısında bulunan 156 yıllık tarihe sahip Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor. 

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Turizmde otel-AVM işbirliği!

Kız Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Çamlıca Tepesi, Adalar gibi mekânlarıyla turistlerin ilgi odağı olan Anadolu Yakası, alışveriş turistinin de yeni adresi oldu. 

Kars Beylerbeyi Sarayı otel oluyor!

Kars Kalesi'nin eteklerinde yer alan Beylerbeyi Sarayı, restorasyonun ardından butik otel olarak turizme kazandırılacak

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yenileniyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için açılan tarihi Beylerbeyi Sarayı Tünelinin bakım için kapatıldığını söyledi.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı gün yüzüne çıkıyor!

Kars’ta uzun yıllar 30 Ekim Ortaokulu arkasında kalan ve yıkılmaya yüz tutan tarihi Beylerbeyi Sarayı, okulun yıkılmasıyla gün yüzüne çıktı.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı!

Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatması hedeflenen ve 1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli Pazartesi açılıyor!

1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 19 Eylül Pazartesi günü trafiğe açılacak. Tünelin 45-50 dakikada geçilen yolu 3 dakikaya düşürmesi bekleniyor

Kars Beylerbeyi Sarayı'nın önünü kapatan okul yıkıldı!

Kars Kalesi atında bulunan tarihi Beylerbeyi Sarayı, önünü kapatan okulun yıkılmasıyla birlikte gün yüzüne çıkacak.

Kars'taki Beylerbeyi Sarayı gün yüzüne çıkıyor!

Kars Kalesi atında bulunan tarihi Beylerbeyi Sarayı, önünü kapatan okulun yıkılmasıyla birlikte gün yüzüne çıkacak.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli'nin tamamı ulaşıma hazır!

Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açılıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tarihi Beylerbeyi Sarayı Tüneli'nin trafiğe açılmasına ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli trafiğe açılıyor!

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor.

Kars Beylerbeyi Sarayı otel mi olacak Haberi

Kars Beylerbeyi Sarayı otel mi olacak

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 1579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı, turizme kazandırılacak.


Kaleiçi Mahallesi'ndeki Kars Kalesi eteklerinde yer alan ve yaklaşık 4,5 asırdır köklü tarihiyle şehrin ziyaret edilen noktalarından biri olan Beylerbeyi Sarayı'nın turizme kazandırılması amacıyla restorasyon çalışması başlatıldı.


Kesme taştan yapılan, ön cephesindeki kapı girişi ile pencerelerinde kullanılan kemerleriyle dikkati çeken saray, restorasyon sonrası butik otel olarak turizme açılacak.


Osmanlı-Rus Savaşı sırasında 1828 yılında zarar gören ve önündeki 30 Ekim Ortaokulu ile bir öğrenci yurdunun yıkılmasıyla daha görünür hale getirilen sarayın, turizme kazandırılmasıyla bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.


"Beylerbeyi Sarayı butik otel şeklinde planlandı"

Kars Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'taki tarihi yapıları değerlendirerek vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.


Beylerbeyi Sarayı'nın 1579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından...