29 / 03 / 2024

kars katerina köşkü turist sayısı

kars katerina köşkü turist sayısı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 116 yıl önce çivi çakılmadan yapılan tarihi ahşap av köşküne, turistler yoğun ilgi gösteriyor. tarihi av köşkünü geçen yılın ilk altı ayında 15 bin turist ziyaret ederken, bu yılın ilk altı ayında 18 bin civarında turist gezdi.

Kars Sarıkamış'taki Katerina Köşkü otel mi olacak?

Rus işgali altında kalan Sarıkamış’ta o dönem Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan ve yöre halkı tarafından ‘Katerina Köşkü’ olarak bilinen ve kaderine terk edilen tarihi av köşkü, yıkılmamak için adete direniyor.

Katerina Köşkü 50 yataklı otel olacak!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan ve yöre sakinlerince "Katerina Köşkü" olarak anılan 119 yıllık av köşkü turizme hizmet verecek.

Kars Arap Baba Camisi ibadete açıldı!

KARS'ta, Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından yapılan Arap Baba Camisi ibadete açıldı. Açılışın ardından camiyi gezen protokol üyeleri, camide namaz kıldı.

Kars'ta TOKİ tarafından yapılan Arap Baba Camii açıldı!

TOKİ ve Kars Belediyesi tarafından imzalanan protokol çerçevesinde "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Kars Bayrampaşa ve Atatürk mahalleleri ortasında inşa edilen Arap Baba Camii açıldı.

Kars Arapbaba Camii ibadete açıldı!

KARS merkez Bayrampaşa Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi'nce yapılan Arapbaba Caminin açılışı yapıldı. Yaklaşık 600 kişilik Arapbaba Cami' nin açılışını törenle yapıldı.

Kars Arapbaba Camisi'nin açılışı yapıldı!

Kars merkez Bayrampaşa Mahallesi’nde Toplu konut İdaresi’nce yapılan Arapbaba Caminin açılışı yapıldı. Arapbaba Cami 600 kişi kapasiteli olup mahalle halkına ve Karslılara hizmet verecek.

Kars Bayrampaşa'da Arapbaba Cami'nin açılışı yapıldı!

Kars merkez Bayrampaşa Mahallesi’nde Arapbaba Caminin açılışı yapıldı.Yaklaşık 600 kişilik Arapbaba Caminin açılışını Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Müftüsü Mehmet Genç ve mahalle sakinleri birlikte yaptı.

Kars’ta inşaat sezonu 1 Kasım’da sona eriyor!

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, inşaat sezonunun Kars’ta 1 Kasım, Kağızman ilçesinde de 15 Kasım’da sona ereceğini açıkladı.

Kars Atatürk Stadı’nın yapımı başladı!

Kars Atatürk Stadı’nın yapımına başlandı. Uzun yıllar Karslılara hizmet veren stadyumun yerine spor kompleksi yapılıyor. Polat, 2 bin seyirci kapasiteli çok amaçlı spor kompleksinin yapımının 2016 yılında tamamlanacağını söyledi.

Kars'taki üniversite öğrencileri yüksek kiradan dertli!

Üniversite tercihi Kars Kafkas Üniversitesi’ne yapan çok sayıda öğrenci kentte bütçelerine uygun kiralık ev aramaya başladı. Kiraların yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, bütçelerine uygun ev bulamıyor.

Kars'ta Sarıkamış Harekatı Araştırma Merkezi inşa ediliyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Sarıkamış Harekatı, Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi" inşa ediliyor. Belediye Başkanı Göksal Toksoy, merkezin inşaatının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Bakü Tiflis Kars demiryolu ile Çin'den Avrupa'ya yük taşımak kolaylaşacak!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, inşası devam eden Bakü Tiflis Kars demiryolunun hizmete açılmasıyla Çin'den Avrupa'ya güvenilir ve tasarruflu taşımalar yapılabileceğini söyledi.

Altyapı çalışmaları Kars'ın çehresini değiştiriyor!

Kars Belediyesi asfalt çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Kars'ın çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ve SGK 'ya giden yolda sürdürülen asfaltlama çalışmaları ile mahalle aralarındaki sıcak asfalt çalışm

kars katerina köşkü turist sayısı Haberi

kars katerina köşkü turist sayısı

Sarıkamış ilçesinde çivi çakılmadan yapılan asırlık ahşap av köşkünü ilk altı ayda 18 bin turist ziyaret etti.


Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından 40 yıl Rusların işgali altında kalan kentte, dönemin Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırıldığı bilinen 116 yıllık tarihi köşk, kışın olduğu gibi yazın da en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alıyor.


Kazımkarabekir Mahallesi'nde, sarıçam ağaçlarıyla çivi kullanılmadan Baltık mimarisi tarzında yapılan ve uzun yıllar askeri bölge içerisinde yer alan köşk, özellikle kültür turizmine hizmet ediyor. Farklı ülkelerden gelen turistler, tarihi av köşkünü gezerek mekan hakkında yetkililerden bilgi alıyor. Bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilen av köşkü, Baltık mimarisinin örneklerini yansıtıyor.


Çivi kullanılmadan fırınlanmış ağaçlarla yapılan ve günümüze kadar ayakta kalan tarihi köşke, her geçen yıl ilgi artıyor. Tarihi mekanı...