26 / 04 / 2024

karşıyaka çöp depolama tesisi

karşıyaka çöp depolama tesisi

Karrşıyaka Yamanlar'a yapılması planlanan çöp depolama ve bertaraf tesisi ile ilgili tartışma tüm hızıyla devam ediyor. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, 1994'te İstanbul'da yaşanan çöp patlamasını hatırlattı.

Karşıyaka’da yeni stat konusu gündemden düşmüyor!

İzmir'de 25 sene boyunca kendi stadının yapılmasını bekleyen kentin en köklü spor kulübü Karşıyaka, yıllardır atıl kalan projeyi hayata geçirmek için girişimlerini hızlandırdı. Kulüp, eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın yerine yapılacak projeyi yeniden eline aldı.

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ve arsasının akıbeti TBMM'de!

İzmir'de yıkılan Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılıp yapılmayacağı ve arsasının otopark olarak kullanılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Karşıyaka Stadı için mahkemeden müjde!

İzmir'de yapımları yılan hikayesine dönen Göztepe ve Alsancak statlarının inşaatları son aşamaya girerken, bu konuda en mağdur kulüp olarak kalan Karşıyaka'ya mahkemeden müjdeli haber geldi.

Karşıyaka'da stat zirvesi!

Karşıyaka'da 20 yıldır yapılması planlanan, 10 yıldır da yeri, ihale süreçleri, imar, ruhsat ve inşaat tartışmaları devam eden yeni stat konusunda Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile kulüp yönetimi bir araya geldi.

Karşıyaka Stadı'nın inşaat ruhsatı alınacak!

Karşıyaka Stadı için camianın yüreğine su serpen AK Partili Ayda Maç: ''İnşaat ruhsatını alıp Karşıyakalılar ile paylaşacağız'' diye açıklama yaptı. 

Yamanlar Çöp Tesisi'ne Karşıyaka Çevre Platformu'ndan tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Kuzey İzmir Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisini Karşıyaka'daki Yamanlar Dağı'na yapmak istemesine yönelik tepkiler devam ediyor

Bursa Kayapa'ya yapılacak çöp depolama tesisi protesto edildi!

Bursa ilinin Kayapa bölgesinde yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı çıkan Kayapalılar projenin oylanacağı Büyükşehir önünde oturma eylemi yaptı.

Aziz Kocaoğlu'na Karşıyaka ve Göztepe statları için tepki geldi!

Karşıyaka ve Göztepe statlarının İzmir'i kurtarmayacağını dile getiren Başkan Kocaoğlu'na; kulüp başkanları siyasiler ve taraftarlar sert tepki gösterdi.

Pınar Karşıyaka, 10 bin kişilik spor salonu için arazi arıyor!

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın potanın son şampiyonu Pınar Karşıyaka için yapmayı taahhüt ettiği 10 bin kişilik yeni spor salonuyla ilgili proje çalışmaları tamamlandı.

Karşıyaka'ya 10 bin kişilik basketbol salonu yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ağırladığı Türkiye Basketbol Süper Ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka'yı kutlarken 10 bin kişilik yeni salon müjdesi verdi.

Karşıyaka Stadı'nda son durum!

Erten, Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluk kutlamalarında kulübe yakınlaşan Akpınar'a, inşaatına başlanan stadı yaptırmamak için açtığı davayı geri çekmesi çağrısında bulundu.

Karşıyaka Kulübü TOKİ'nin eski binasına taşınıyor!

Yeni stat projesi kapsamında önümüzdeki günlerde yıkılacak kulüp binasının yerine yer arayan Karşıyaka, Toplu Konut idaresi'nin (TOKİ) Mavişehir'deki eski bölge müdürlüğü binasına taşınıyor.

karşıyaka çöp depolama tesisi Haberi

karşıyaka çöp depolama tesisi


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar'a yapmayı planladığı çöp depolama ve bertaraf tesisi ile ilgili tartışma tüm hızıyla devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Koordinatör Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, 1994'te İstanbul'da yaşanan çöp patlamasını hatırlattı. 


Ortak akıl çağrısı

Kaya, "O dönemde de çöpler açık bir alana depolanıyordu. Sonunda istenmeyen o olay oldu. İzmir İstanbul'un 20 yıl önce yaşadığı bu soruna hala bir çözüm bulamadı. Harmandalı'da vahşi depolama devam ediyor. Ömrünü tamamlamış bir yapı var. Ortaya çıkan gazla ilgili bir değerlendirme yapılmıyor. Çöpler ilkel bir şekilde toplanmaya devam ediyor. 21. yüzyılda İzmir'in hala çöp sorununu tartışıyor olması da oldukça ilginç. Harmandalı her an patlayabilir" dedi. 

Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ile bir an önce...