26 / 04 / 2024

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu arsası

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu arsası

İzmir'de yıkılan Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılıp yapılmayacağı ve arsasının otopark olarak kullanılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar endişesi: Planlar gözden geçirilsin!

Karşıyaka Belediyesinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planları tartışması sürüyor. Mahalleli plana itirazda bulundu.

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ve arsasının akıbeti TBMM'de!

İzmir'de yıkılan Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılıp yapılmayacağı ve arsasının otopark olarak kullanılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka'daki 5 eğik bina tahliye edilecek!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Bostanlı bölgesinde yatık duran ve depreme dayanıklı olmadığı raporlanan binalar için valiliğin tahliye tebligatı göndermesiyle 5 binada bulunan bazı mülk sahiplerinin evleri boşaltılıyor.

Karşıyaka Bostanlı halkı kentsel dönüşüm istiyor!

Karşıyaka Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi'ndeki faciaya davet çıkaran 13 eğik binayla ilgili sorun bir türlü çözülemedi. Yıllardır tehlike saçan 13 eğik bina, mülk sahipleri ile belediye arasındaki kat sayısı anlaşmazlığı yüzünden adeta kaderine terk edildi.

İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nin yol sorunu çözüldü!

İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde altyapı ve doğalgaz çalışmalarının ardından asfaltlanmadığı için köstebek yuvasına dönen yollarda asfaltlama çalışması başlatıldı.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi yolları asfaltlanacak mı?

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde doğalgaz çalışmalarının ardından asfaltlanmayan yollar tepkiye neden oldu. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, yolların haftalardır bozuk olduğunu ve köstebek yuvası haline geldiğini belirtti.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm ne durumda?

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, kentsel dönüşüm hızla ilerlemeye devam ediyor. Karşıyaka'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 102 bina yıkılacak yerine 250 yeni modern konut inşa edilecek.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde çok katlı binalara tepki!

Karşıyaka’da 1965 yılındaki göçlerle birlikte kurulan Cumhuriyet Mahallesi, İzmir’in en güzel manzaralarından birine sahip. Mahalle sakinleri, son yıllarda yüksek katlı binalar artarken kendilerine 2 buçuk kat izin verilmesine tepkili...

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nin dönüşüm projesi hazır!

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde, heyelan tehlikesi nedeniyle 'Riskli Alan' ilan edilen 26 bin metrekarelik alan için kentsel dönüşüm projesi hazırladı. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayıyla birlikte uygulamaya geçecek.

Karşıyaka Cumhuriyet'e yeni spor tesisi!

Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan'ın açtığı Aile Çay Bahçesi açılışında semt sakinlerine 3 müjde verdi.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde, heyelan tehlikesi nedeniyle 'Riskli Alan' ilan edilen 26 bin metrekarelik alan için kentsel dönüşüm projesi hazırladı. . Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayından sonra uygulamaya geçecek.

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu arsası Haberi

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu arsası

CHP İzmir Milletvekili Atilla Serter, İzmir'de yıkılan Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulunun yeniden yapılıp yapılmayacağına ve arsasının otopark olarak kullanılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''İzmir Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu 2018 yılında yıkılmış üzerinden iki yıl geçmesine rağmen yerine yeni okul yapılmadığı gibi okulun alanı da otopark olarak kullanılmaya devam etmektedir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Serter'in soruları:
1- İzmir Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yıkılmasının üzerinden iki yol geçmesine rağmen yapılmamasının nedeni nedir?
2- Yıkılan okulun yerine yenisinin yapılması planlanmakta mıdır?
3- Yeni bir okul yapılacaksa yapımına ne zaman başlanacak ve ne zaman tamamlanacaktır?
4- Yıkılan okulun arsasının otopark olarak kullanılması kararını kim vermiştir?
5- Bahse konu otoparkın geliri hangi...