26 / 04 / 2024

karşıyaka kat şıkıştırma planları

karşıyaka kat şıkıştırma planları

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri'nin onayladığı “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtı. TMMOB, kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

İzmir Karşıyaka'da imar hakları artırıldı! 'Yapı stoku kötü, deprem kuşağında' dendi!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. İşte ayrıntılar...

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde protesto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nin temel atma ve yıkım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende Atakent Mahallesi Emlak Bankası Konutları sakinlerinin protestosu ile karşılaştı.

TMMOB'dan Karşıyaka’daki 'kat sıkıştırması' planlarına dava!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri'nin onayladığı “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtı. TMMOB, kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da kamulaştırma tamam!

Şanlıurfa'da Kızılkoyun Mağarları'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla bölgede hayata geçirilen yıkım çalışmalarında sona gelindi. Bölgede kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Karşıyaka Stadı için Yapı Kayıt Belgesi alındı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Karşıyaka Stadı ile ilgili müjdeli haberi verdi. Stat için İmar Barışı kapsamında  "Yapı Kayıt Belgesi" alındığını inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımlarının tescil edildiğini söyledi. 

Turyap Gül İnşaat açık artırma ihalesi 2018!

Gül İnşaat, Turyap aracılığı ile 212 gayrimenkulünü açık artırmayla satışa çıkarıyor. Açık artırma 6 Şubat Salı günü saat 12:00'de Double Tree By Hilton'da yapılacak..

Oğuz Karşıyaka Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oğuz Karşıyaka Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Oğuz Karşıyaka tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Karşıyaka Engelli Dinlenme Merkezi inşaatında sona gelindi!

Engelli bireyler kadar ailelerinin de sosyal yaşama daha fazla katılabilmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nin inşasında sona gelindi.

Kayseri Belsin Kütüphanesi yenileniyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yenilenerek kapasitesi üç katına çıkarılan Belsin Kütüphanesi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, kütüphanenin bu ay sonuna kadar tamamlanarak hizmete sunulacağını belirtti.

Karşıyaka'nın en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Türkiye’nin en yüksek katılımlarından birine sahip kent konseylerinden olan Karşıyaka Kent Konseyini, konseyin başkanı Selman Boyacıoğlu’ndan dinledik.

karşıyaka kat şıkıştırma planları Haberi

karşıyaka kat şıkıştırma planları

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyelerince onaylanan “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtığını açıkladı. 

İz Gazete'de yer alan habere göre; TMMOB'dan yapılan açıklamada, "Afetlere dirençli kentlerin oluşturulmasında yapı güvenliğinin yanı sıra kamusal açık alanlar ve ulaşım yapısı ile birlikte kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğu" belirtildi.

GEREKÇELER YER ALDI

TMMOB'un açıklamasında yer alan notlarda, "Deprem sonrası yaşanan tartışmalar ve afetler karşısında dirençli kentler konusunda odamız tarafından kamuoyuna ayrıntılı bir açıklamanın yapıldığı, dava konusu plan notu değişikliği dikkate alındığında, yapılan işlemin parçacı olduğu, gerekçesi doğrultusunda detaylı analiz çalışmasının yapılmadığı, plan bütünlüğünün dikkate alınmadığı, plan değişikliği raporunda mevcut ruhsatlı yapıları (müktesep hakları) korumaya dönük olduğu belirtilse de 2002 yılında iptal edilen plan notunun tekrarı niteliğinde olduğu, dolayısıyla...