28 / 03 / 2024

Şanlıurfa Kızılkoyun'da kamulaştırma tamam!

Şanlıurfa Kızılkoyun'da kamulaştırma tamam!

Şanlıurfa'da Kızılkoyun Mağarları'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla bölgede hayata geçirilen yıkım çalışmalarında sona gelindi. Bölgede kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.



Turizm ile ilgili öz verili çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kale Eteği Projesi sonrasında başlatılan Kızılkoyun mağaraları etrafından hayata geçirilen kamulaştırma çalışmalarında sona gelindi.

Haleplibahçe havzasında yer alan Kızılkoyun Mağaralarının etrafında yıkılması tamamlanan 35 konutun yerini inceleyip değerlendirme gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şu anda Kızılkoyun ve yıkımının devamı olan konutların önündeyiz. Bu konutlarımızın yıkımı şu anda hemen hemen tamamlandı. Tek bir konutumuz sabah saatlerinde kalmıştı. Çalışanlarımızın ellerine sağlık. Bugün bu işi yapan arkadaşlarımız bu saate işleri sona eriyor ve kendilerine teşekkür etmek için geldik. Güzel bir görev yaptılar. İçindeki insanlarımız tahliye oldu. Onlar da inşallah kendi güzel, mutlu olarak kendi konutlarını aldılar. Burası onlar için hiç iyi şartlar değildi. Fakat tarihi bir mekan ortaya çıkmış oldu. Urfa'nın surları ortaya çıkıyor. Bizim esas amacımız şu; sur içindeki Urfa’nın etrafındaki betonarme yapıyı kaldırmak, sur içi Urfa’yı bir havza gibi ortaya çıkarmaktır. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek. Ama bizim bir talebimiz var; bütün kurumlarımızın, STK’larımızın bize destek vermesini istiyoruz. Halkımızın desteği zaten çok büyük, halkımızın talebi neyse bizim projemizde odur" diye konuştu.

Kızılkoyun Mağaralarını inceleyen Başkan Beyazgül’e AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven katıldı.

Başkan bölgede hayata geçiren incelemeler sonrasında yıkım çalışmalarında görev yapan personelleri tebrik edip programını tamamladı.


Geri Dön