26 / 04 / 2024

Kartal deprem alanı

Kartal deprem alanı

Hükümet bir yandan afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunla binlerce binayı yıkıyor diğer yandan ise, herhangi bir deprem olması halinde toplanma alanı olarak belirlenen alanları imara açıyor.

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Deprem bölgesinde işleme konulmuş olan “Rezerv Alan uygulaması” kapsamında yapılanların yetkililer tarafından verilen sözleşlerle bağdaşmadığı kaydedildi. İşte Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberi...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

Kartal Cevizli'deki 1 milyon 680 bin metrekarelik rezerv yapı alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Cevizli Mahallesi Sınırları İçerisinde Belirlenen Yaklaşık 168 Hektarlık Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, Plan Notu İlaveleri askıya çıkarıldı.

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalar yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir'de yaşanan deprem alanında incelemelerde bulundu.

Ali Öztunç: Millet Bahçeleri deprem toplanma alanı olarak mı inşa edildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Millet Bahçelerinin, deprem toplanma alanı olabilmesi için altyapısı yeterli midir? Bu bahçeler deprem toplanma alanı olarak mı inşa edildi?" diye sordu. 

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519'a ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ deprem alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında; "Toplamda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519, bağımsız bölüm sayısı 19 bin 821'e ulaşmıştır" diye konuştu...

Elazığ'da tarihin en büyük kentsel dönüşüm projesi başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında "201 binanın yıkım işlemleri tamamlandı. Hızlı şekilde yıkım işlemleri devam ettirilerek yapım süreci başlatıldı." diye konuştu.

En fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe hangisi?

Beylikdüzü Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Afet Yönetimi ve Koordinasyonu çalışanı Sultan Çebitürk yaptığı açıklamada, Beylikdüzü'nün İstanbul'daki sayı ve alansal olarak en fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe olduğunu söyledi.

Kartal deprem alanı Haberi

Kartal deprem alanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kartal ilçesinde olası bir depremde toplanma alanı olarak bilinen kamuya ait bir araziyi, plan tadilatıyla imara açarak “meslek lisesi alanı” olarak belirledi. Petrol İş Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Ağırman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin arkasında yer alan ‘toplanma yeri’, geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde Kartal Güney İmar Planları’nda yapılan tadilatla Hüseyin Ağırman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine verildi.


İTİRAZLARA RAĞMEN...


Plan tadilatlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden geçmesinin ardından Kartal Belediye Meclisi Eski Üyesi İbrahim Doğan, yapılan plan tadilatına itiraz etti. Doğan’ın itirazını dikkate alan Kartal Belediye Meclisi ise söz konusu alanın “park alanı” olmasını oy birliğiyle karar aldı. Ancak Kartal Belediye Meclisinde alınan ‘park alanı’ kararı daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldü. CHP’li meclis üyelerinin park alanı...